Vecka 38
 

 

Vecka 38

Hej ..

Som avslutning och sista tävling valde jag att åka upp till Luleå för deltävling nummer 15-16 i Nordcupen. Jag ville avsluta där allt en gång började och samtidigt göra en tävling på Luleås nya och minst sagt super fina motocrossbana.

Tidskval Lördag: Jag var tvåa 1.3 sek efter Per Nyberg och åkte fortfarande fel spår på många ställen. Banan är väldigt bred och det tar länge att lära sig var det går snabbast på denna bana. Tyvärr hade jag lite feber och det kändes inte helt bra i kroppen med ont i ryggen och svag i axeln. Jag tog 2 Panodil efter kvalet.

Final 1 Lördag: Holeshot och ledning. Jag kände direkt att detta tempo kommer bli jobbigt att hålla för jag blev helt matt direkt. Nyberg låg hela tiden på som en igel och redan på andra varvet gick han förbi efter en härlig fajt. Efter det bjöd vi på några härliga pannkakor efter varandra innan Nyberg stack iväg och Mikael Gustavsson kom ikapp. Efter det följde en kamp ändå in i mål med Micke som jag gick segrande ur och en andra plats blev resultatet.

Final 2 Lördag: Holeshot igen och drog vad jag kunde. Men redan innan heatet hade jag som vanligt när jag kombinerar smärtstillande och crosskörning (Vilket jag tvingats göra typ halva säsongen) väldigt ont i magen. Nyberg flög förbi utför backen efter två varv och jag mäktade med att hålla Micke bakom mig några varv till innan det helt enkelt gjorde för ont i magen för att kunna göra sig tillrätta. Jag fick slå av och rullade bara igenom och slutade trea.

Tidskval Söndag: Gjorde ett bra varv och vann tidskvalet med 1.5 sek före Per Nyberg och ytterligare tre före Micke. (Änn kan "gamlingen" ett varv)

Final 1 Söndag: Holeshot igen och fullt drag direkt. Denna dag åt jag inte smärtstillande och det får jag betala med mycket ont i ryggen och bröstet. Jag gjorde vad jag kunde men inte räcker det när Nyberg är i jordens form. Jag ledde tre varv tror jag innan han körde om. Men jag hängde på vad jag kunde och var upp jämsides igen när vi tuchade varandra på väg in i en kurva och jag la mig och käkade sand. Även Micke smet förbi när jag låg ner. Jag kom igång ganska snabbt bara för att varvet senare syna marken igen mycket klantigt.
Gnetade på efter bästa förmåga och i slutet av heatet var det Mickes tur att stå på näbben och jag var nästan ikapp sista varvet men sedan var det målgång.

Final 2 Söndag: Jajemän Holeshot igen 4/4 denna helg. Ledning i ett par varv med Nyberg i hasorna. Detta skulle bli helgens fajt när Nyberg efter två varv gick upp jämsides och vi följdes åt typ ett halvt varv sida vid sida i olika spår och platt nerlägg i varje hopp och blickarna mötes. För att detta ens ska vara möjligt krävs en bana som Luleå med enorm bredd och spår alternativ. T.o.m jag som gick ut som förlorare ur fajten tyckte detta var ascoolt !! Efter det kom Micke förbi och jag hade helt enkelt så ont i ryggen och är inte bättre tränad än att jag fick acceptera det och infinna mig i att bli trea detta heat igen. Eg handlade inte denna helg om resultat eller annat. Och jag kan lova att under andra hälften av detta heat fanns inte en tanke som fungerade rätt och tänkte race. Detta var mina sista varv som Elit åkare på en motocross bana någonsin och jag njöt av det var över samtidigt som jag sörjde. En konstig kännsla som jag måste få återkomma till mer när jag smällt detta.

Blandat från helgen:

- Det har trots lite problem och delade tankar vart en fantastisk kul helg. En bana som håller världklass och roliga fajter i början av heatena. Jag kommer ALDRIG glömma när Nyberg körde om mig final 2 på lördag. Den aggresiviteten och attacken är bland det bästa jag sett i Sverige. Dom vinklingar och nerlägg han bjöd på samtidigt sitter kvar för alltid på hornhinnan. Till er andra i Sverige säger jag bara ... Se upp !!

- Svt Norrbotten fanns på plats för att göra ett avslutnings repotage om mig och tävlingen. Det vart ett asgrymmt repotage. Gå in på svt.se klicka er fram till Nordnytt och ta del av söndagens 18.55 sändningar. Även NK och NSD fanns som vanligt på plats för stora repotage. Tack till all media i Norrbotten som vart så fantastisk under alla dessa år.

- När kom jag trea i en Nordcups tävling senast ?? Jag minns inte ... Men efter -98 tror jag aldrig jag vart så "långt" ner i listan. Det är dags för ungtupparna att ta över ...

- Johnny och Tomas Larsson har som vanligt skött meckandet felfritt under helgen och cykeln har gått som en kanon. Vilka starter !!

Jag kommer att uppdatera sidan ganska kontinulerigt nu närmaste 3-4 veckorna, nya prylar till salu kommer snart ut. En rapport från SM finalen och banketten i Västerås nästa helg (Nej jag kommer bara vara publik och crosspensionär då) och så sedan en summering av säsongen och naturligtvis en del tankar om det som varit och det som komma skall.

Just nu behöver jag bara få smälta allt och endast prata med dom man känner att står en nära ...

Vi höres snart ... / Niklas

PS Om ni undrar vad jag gör min första lediga kväll ?? Jo jag köpte just hem nerladdningen från Motocross Des Nations som körts i England i helgen :-) DS