Vecka 37
 

 

Vecka 37

Hej ..

I helgen har vi åkt 4:e och sista SM deltävlingen i MX3 uppe i Alfta. Förutsättningarna var kanon med strålande sol och ett kanon arrangemang av klubben.

Förutsättningarna för mig var inte dom bästa, för att spara axeln hade jag inte suttit på cykeln på 10 dagar innan och jag var väldigt osäker på hur den skulle hålla och hur ont det skulle göra. För ont det hade jag.

Träningarna använde jag till att känna var gränsen gick och hur ont det skulle göra. Jag valde sedan att kasta mitt axelskydd till tidskvalet för det kändes som att det bara gjorde mer skada än nytta. I alla fall så gav det positiv reaktion och jag var mycket nöjd med min 7:e plats och bara 2 sek upp till 2 platsen. Detta trots att jag inte var 100% nöjd med mitt varv.

Träningen på Söndag morgon använde jag för att få igång axeln som stelnat till ordentligt under natten och rullade runt i hyffsad fart.

Heat 1 skulle bli helgens höjdpunkt för min del. Men det började med en dålig start och mycket passiv åkning första 2-3 varvena. Jag var rädd för att gå in i närkamper och framför allt att bli inblandad i ngn vurpa som jag inte kan rå över. Men när fältet börjat sprida ut sig hittade jag ett bra flyt och började avancera uppåt. Placering efter placering och tillslut målgång på en 8:e plats. Klart tagen men under kontroll.

Inför heat 2 kände jag att det skulle bli tungt att upprepa åkningen från det första. Banan hade blivit mer sönderkörd och axeln var svag. En ny dålig (passiv) start och ut på en 13:e plats. Jag avancerade allt jag orkade första 20min och var igen uppe på en 8:e plats. Men sedan vart det för mycket. Jag orkade inte hålla det tempot helt enkelt och tappade ner till 9:a Sedan tappade jag olustigt en placering till på målrakan (Med 2 hundradelar) Jocke Eliasson varvade mig när ett halvt varv återsod och satte sedan på cruise controllen. Svärd kom då upp i bakhjulet och fick slag läget ut på målrakan. Jocke hindrade mig och Svärd smet förbi på sidan. Nu var detta skit samma för både totalen idag och den totala totalen det hade blivit samma resultat i vilket fall som helst.

Summa sumarum av årets SM serie är blandad. Efter 4:e platsen i fjolårets serie var givetvis siktet inställt på pallen. Ordet "om" ställde dock till det i år. När jag tappade 5:e platsen i våras när tanklocket !! lossnade och fick bryta for massvis med poäng. När axeln gick ur led just innan mål i Limhamn och tappade 4 placeringar plus ett helt missat heat som följd åkte alla chanser till en bra total. Om jag bara ......
Detta "om" har sannolikt drabbat många av mina kollegor också så det är eg bara dumt att tänka så men "om" bara inte funnits så "kanske"

Nu blev det en total 8:e plats i Sm 2006 och det visar ändå ganska tydligt var i Sverige jag ligger idag. Jag är inte lika snabb som ifjol, helt ärligt inte ens i närheten av lika snabb som då .. Anledningarna ber jag att få återkomma till inom kort ...

Till alla som mailar/frågar om jag kommer till Luleå nästa helg. Svar: JA

Vi ses där .. / Niklas