Vecka 34
 

 

Vecka 34

Hej ..

I helgen bröt jag en fyra år lång svit utan skador .. Trist, Tråkigt & Jobbigt är bara förnamnet men man vet ju att det kommer för eller senare och jag är glad att det inte är värre än vad det är. Jag drog i backen och slog axeln ur led och i stället för att summera en rolig och lyckad helg låg jag över ett traktordäck medans läkarna drog tillbaka min axel i läge igen...

Efter SM'et i Gävle kom Doddi från Island ner till Swe och hälsade på. Istället för att spendera tiden i Sthlm drog vi ner på en snabb semester till Medelhavet. Redan under Gävle helgen var jag förkyld och detta blev inte bättre efteråt. På 10 dagar kunde jag omöjligt träna ngt och lagomt till jag blev bättre kom regnet. Det regnade och regnade varje dag i Sthlm och det gick inte att köra ngnstans en ända dag. Jag hade alltså inte suttit på hojjen på 3 veckor när vi åkte till Limhamn.

Banan i Limhamn var utomordentligt perfekt och att jag inte åkt hojj (och framför allt inte jord) på mkt länge glömde man direkt när förutsättningarna var så bra. Första träningen rullade jag mest runt och kände på greppet. Andra träningen provade jag slå på lite och det vart direkt en 8:e tid. Tidskvalet var en transport sträcka och det blev en 7:e tid faktiskt bara 2sek från 1:a platsen.

4:e bästa tid på warm up på söndagsmorgon och det kändes mycket bra. När det var dags för heat #1 var jag på gott humör och inte vart det sämmre när banan var så fin att jag åkte med ett smile på läpparna. Varvade första gången på en 10:e plats efter en hyffsad start men under dom första 10 min tog jag placering efter placering och hittade slutligen min rytm på 6:e plats. Det var ett sånt här heat när man bara "log och drog" det gick så lätt och det fanns så många fina roliga spår på sidan av groparna runt hela banan. På slutet såg jag att Fredrik Bergsteth närmade sig och jag ökade lite grand för att han inte skulle hinna ikapp innan målgång. Men han kom i ett ursinnigt tempo och jag missbedömde detta lite och när fyra kurvor återstod innan målgång var han ikapp. När 3 kurvor återstod såg han sin chans och högg direkt. Tyvärr var det inte utan en ordentlig närkontakt med mig ut ur en snabb kurva och jag flög rakt i backen a la highside !! Cykeln stannade aldrig och jag reste mig och cykeln och fortsatte. När jag satte mig på hojjen kände jag att axeln var ur led och det var ridå ner ... Jag puttradesista 100 metrarna över mållinjen och slutade 10:a i heatet. Direkt efter målgång släppte jag allt, tillkallade läkare ... och ja ... resten vet ni redan. Att detta händer efter ett perfekt heat när man kört över 40min känns bara så onödigt och hade jag bara inte .... så hade inte osv osv Omkörningen var tuff, men jag vet hur det känns när man kommer bakifrån får man luckan. Jag har ett minne av att jag gjort lika dant på just Fredde Umeå för många år sedan och statistiken är nu utjämnad till 1-1 i en fajt där jag hoppas det aldrig blir någon vinnare.

Har idag (dagen efter) besökt Karolinska sjukhuset och fått bekräftat via röntgen att jag inte har några skellet skador. Så nu väntar läkning och rehab träning av min vänstra axel. Hur länge detta kommer ta vet ingen ännu. Men eftersom axeln inte var ur led mer än ca 2-3 minuter tror jag läkningen kommer gå ganska fort. Jag sattsar på MX1 SM i Vimmerby om 2 helger .. Men som sagt ingen vet ännu och idag har jag fruktansvärt ont.

Jag återkommer när jag vet mer ..

Håll er på hjulen ... / Niklas