Vecka 31
 

 

Vecka 31

Hej ..

I helgen har vi åkt andra deltävlingen i MX3 SM. Gävle var orten och namnet på allas läppar stavas V Ä R M E !! Nu pratar vi tropisk värme med Svenska mått mätt och över 30 grader i skuggan och därtill en stekande sol.

Träningarna på lördag flöt på utan några större problem och när det var dags för tidskval började banan redan bli ordentligt stalpig med trasiga ramper. Jag gjorde ett hyffsat varv på andra försöket och slutade på en 8:e plats.

Inget speciellt från Warm up utan direkt ut på grind i stekhet sol och 35 min + 2 varv väntade. Jag valde att stå långt in på innern men gjorde ett katastrofalt utsläpp och var bland dom sista ut ur första kurvan. Jag lade all krut jag hade och föll fart framåt. Efter 20 min åkning var jag uppe på 7:e plats. Sen fick jag sota för uppkörningen och gick in i väggen vilket resulterade i att jag tappade 2 plac på sista 2 varven ner till en nionde plats.

Andra heatet och en ny lika dålig start. Denna gång höll jag mig dock lugn och avancerade sakta men säker upp till en 7:e plats. Trots min lugna körning gick händerna och ryggen sönder totalt och jag tappade lite på slutet men blev trots allt 7:a.

Denna helg kommer man endast att bli ihåg kommen för värmen och dom jobbiga heatena. Resultatet är ok, inte mer. Körningen var efter omständigheterna okej (Var almänt hängig och förkyld) Starterna var dock katastrofala.

Totalen i SM är ett getingbo. Vi är nu 4 st som delar 6:e platsen på 40 poäng.. Spännande avslutning väntar trots strulet i Saxtorp i våras.

Saxat från Gävle:

Arrangörerna gjorde ett häst jobb som höll banan i bra kondition trots värmen. Vad han på gula fyrhjulingen gjorde där kan man dock undra. Ni som var där förstår nog vad jag menar.

Det Fredrik Bergsteth råkade ut för i andra heatet önskar jag ingen levande. Kämpat sig igenom 40 min körning och känna blodsmaken i munnen. Bara för att på sista !! varvet få bryta när gasweiren går av. Lider bara av tanken.

Glöm inte ladda ner "Desert Party" filmen som nu ligger ute .. Den är riktigt fräck. Samtidigt vill jag påpeka att denna film är inspelad av mina kompisar från Bollnäs/Alfta och jag fråntar mig allt ansvar för innehållet. Men rolig är den iaf.

Kör hårt ... / Niklas