Vecka 29
 

 

Vecka 29

Hej ..

Får börja med att be om ursäkt att ingen rapport kommit upp på ett par veckor. Det beror helt enkelt på att min Webmaster har haft välförtjänt semester. Samtidigt har jag efter Fiaskot i Mascupen tagit ett break från crossen på 2v och spenderat tiden med jobb i Sthlm kombinerat med några dagars semester.

Förra veckan åkte jag då upp till Kalix och drog igång åkandet igen. Tränade 6 dagar på raken och försökte mest ha skoj på hojjen. Mkt lek och hopp har det blivit kombinerat med åkning på banorna runt om här.

Förra helgen hade jag besök av 3 kompisar från Bollnäs och vi avverkade det berömda patenterade "Desertpartyt". Kiltorp hade självklart med sig video kameran och många roliga ögonblick är fångade. Han jobbar och klipper ihop en inte alltför hemsk film som ska kunna visas publik på denna sida inom några dagar från nu.

I alla fall var det dags för ett stor race i helgen när jag skulle åka 3:e deltävlingen i Finska Open mästerskapen. Platsen var Rahee som ligger mellan Uleåborg och Vasa. En bana jag åkt på flera gånger förut och gillar skarpt.

Vädret var: Stekhet
Banan var: Gropig
Sanden var: Lös
Heatena var: Sjukt långa
Jag var: Sjukt trött (Men glad och nöjd med resultaten)

I Finland körs inte MX2 och MX1 ihop och alla kan därför dubbla, det leder till att alla dom bästa är där. Tidskvalet satte jag en 8:e tid nästan direkt men kände att jag hade kapacitet till en topp 5 placering. Men det ville säg inte bättre än en fet vurpa där både jag och hojjen blev ramsne. Det var bara att vila i depån till heat 1 (Av 3 som dom kör i finland)

Heat 1: Placering 6:a Krokade ihop med Pirinen när vi lämnade grinden och varvade som 10:a. Slet och slet i sand groparna och gick imål på en 6:e plats efter 37 min körning. Jag var totalt död redan då i kroppen efter krashen på tidskvalet och värmen/groparna.

Heat 2: Placering 5:a Tog Holeshot och fick leda i ett varv. Hur kul är det att leda en mästerskaps tävling ?? Hur j***la läckert som helst. På 2-4:e varvet smet dom snabbaste förbi och jag bombade på så gott jag kunde. Men efter 20 min fick jag framhjulspunka och cykeln spårade som en orm på dom hårdare partierna. Detta gjorde att killarna bakom tog in luckan och kom ikapp men endast 1 kom förbi och det var skönt att hålla 5:e platsen iaf.

Heat 3: Placering 7:a Varvade första varvet som 9:a körde upp mig till 7:a och krigade ett tag om 6:e platsen. Men mina händer var så trasiga att jag hade bedövat dom innan start och kroppen var helt slut. Trodde jag skulle svimma redan efter 15 min men gjorde bara allt jag kunde så fort jag bara förmådde. Jag tappade mark till 6:an men kunde hålla borta dom bakomvarande och var en trött men nöjd 7:a imål

Jag slet mig till en totalt 5:e plats och jag är mkt NÖJD med det.

Total Resultat Finska Mästerskapen Rahee:

1 Ero Remes Honda, Finland
2 Niko Kalatie KTM, Finland
3 Hannu Poikela Honda, Finland
4 Toni Eriksson KTM, Finland
5 Niklas Granström Yamaha, Sverige
6 Markus Jaakola KTM, Finland
7 Jukka Pirrinen KTM, Finland
8 Mikael Gustavsson Kawasaki, Sverige
9 Toni Gröning Yamaha, Finland
10 Mikko Pilvajessi Honda, Finland


Funderingar från Finland:

- Finska Mästerskapen Junior (Upp t.o.m 18år) kördes samma helg på samma bana. Våra Norrländska ungdommar främst Gustav Nilsson och Alexander Snäll gjorde kanon resultat och nosade på segrarna i varje heat. Jag vill inte frånta dom deras körning, det gick riktigt fort och dom körde super bra. Men vad jag vill komma till är att om Sverige fått skicka dit sina bästa Juniorer (Johan Carlsson mfl) under 18 år hade dom varvat 2:an i heatet. Hur kan vi ha så många ungdommar som är så snabba i Swe men ändå föder Finland fram VM åkare efter VM åkare ??

- Finland har Kovalainen, Remes, Kalatie, Pirinen och några till som drar riktigt riktigt bra. (VM åkare som dom är) Därefter följer eg ingenting. Att komma 20:e plats i Finska mästerskapen är löjligt enkelt gentemot att komma 20:e i ett SM heat. Jag skulle vilja säga att max 10st från Finland skulle kvala in i ett SM (Förmodligen färre) Hur kan vi ha så många förare som är så snabba i Swe men ändå föder Finland fram VM åkare efter VM åkare ??

- Mkt snack om VM nu, ähh vad fan ...på Torsdag är det nytt Race i Finland (En semestercross tävling jag ska hoppa in i) Sedan är det SM i Gävle helgen efter.

Glöm inte kolla in filmen som strax kommer upp.

/ En trött och sliten Niklas vid tangenterna, God Natt !!