Vecka 21
 

 

Vecka 21

Hej

Sitter i bussen just nu och det är 4 timmar sedan jag gick imål från det sista heatet i helgens VM deltävlingar i Tommelilla. Med mig i bagaget har jag 5 nya VM poäng !!

Allt började i onsdags när jag och Peter Jonsson från Alfta åkte ner till Skåne land för dom sista förberedelserna inför helgen. Vi var framme runt tolv på onsdag natt och gick och sova direkt. Torsdagen och fredagen ägnades helt och hållet till meckande. Fjädringarna renoverades och cyklarna gick igenom och förändrades minutiöst inför komma skall.

På fre eftermiddag när vi anlände kom chocken i positiv bemärkelse. Den omtalade nya Tommelilla banan var grymt imponerande. Jag kan säga att det är sällan nu mer jag får kickar och blir imponerad av banor. Men denna satte sina rynkor i pannan, det var upp och ner, feldoserat, hårt, stenigt, sandigt, rytmsektioner och till på det några riktigt riktigt imponerande luftturer. Denna svårighetsgrad har jag nog aldrig sett på en Svensk bana förut.

På lördagen var det två strycken träningar som skulle avverkas och alla hinder skulle inte bara bemästras, det skulle gå fort över dessa också. Sedan inte bara focusera på dessa saker utan även hitta ett bra flyt i körningen. Jag tyckte det gick rätt så bra och jag hade 17:e resp 24:e tid på dessa träningar.

Tidksvalet skulle bli en enkel match när återbuden hade duggat tätt och jag hörde det nämnas att 7-8 riktigt bra namn saknades. (Dock var alla som har med pallplatsen totalt att göra givetvis på plats) Men i ett sånt här läge kan man ju inte göra något åt saken utan bara göra sitt bästa. Det gjorde jag också och det räckte till en 22:a plats utan att få något helt felfritt varv. Men frågan är .. Går det åka ett varv på denna bana utan ett misstag ??

Söndagens fria träning avverkade jag till att hitta en rytm. nu började banan bli riktigt trasig och svåråkt med rännor i ramperna och "trottoarkanter" överallt.

Final 1: Helt godkänd start och var ut på en ca 16:e plats tror jag. Men lyckan varade inte länge när jag la mig i en kurva snabbt och tappade många placeringar. Sedan ångade jag på i ren ilska och tog ett par placeringar för att på nytt syna marken på excakt samma ställe varvet efter. På nytt jagade jag allt jag kunde och drog i backen igen varvet efter denna gång på ett nytt ställe. Som tur var så stannade aldrig motorn vid någon vurpa och jag ser på varvtiderna att jag endast tappat ca 10 sek vid varje tillfälle. Men ändå .. Hur f*n kan man vurpa 3 gånger på 3 varv. ?? Nerver ?? (Som tur var skulle detta bli dom 3 ända vurporna under hela denna helg) I alla fall gjorde detta mig riktigt förbannad och jag var så nära att bryta men tänkte, Prova några varv till och se om du kan ta några placeringar. Jag startade på 29:e plats och när 5 min återstod fick jag 23:a på skylten av Peter. Sista 5 min minns jag inte så mycket av men jag hade otroligt tur helt plötsligt. Någon framför mig rammlade, någon bröt, Jonthe Enghdal fick stopp på maskin, jag körde om någon kille och plötsligt stod det #18 på skylten och 3 VM poäng inom sikte. Jag rullade kontrollerat sista varvet och "säkrade" dessa. Efter målgång kändes det skummt. Många tyckte jag kört bra men själv grämde jag mig mest över vurporna och det var svårt för mig att fatta vad som hände sista varvena. Jag blev samtidigt varvad mycket och det var ett kaos med förare överallt tyckte jag.

Final:2 Valde nästan samma start spår men gjorde ett dåligt utsläpp. Fick dock några bra kurvor i början och varvade första gången på en 20:e plats. Detta heat höll på att få ett tråkigt slut redan på första varvet när en sten låste upp min bakbroms. Men på nått sätt lyckades jag stampa så hårt på pedalen att den lossnade och jag tror jag tappade bara 2-3 placeringar på detta. Några riktigt otäcka krasher inträffade på första varvet men jag lyckades smita förbi dessa utan att bli inblandad. På 3:e varvet sköt en sten av min rolloff rulle och nu var det panik innanför hjälmen. Jag fick släppa en lucka till dom framför mig och hitta ett tempo utan att bli inblandad i några fajter. För på denna bana vill man inte åka utan brillor. När jag kom ikapp någon chansade jag och körde om direkt. När någon körde om mig fick jag direkt släppa en lucka för att inte få sprut. Det blev därför en ganska lugn resa tycker jag och jag pendlade mellan 23:a och 18:e under heatet som blev en 19:e imål och 2 nya poäng till.

Summering av helgen och lite tankar:

- Är supernöjd med resultatet. kom hit för att kvala in och åkte hem med poäng.

- Kanon arrangemang av Tommelilla, vilken bana och mycket roligt runt omkring med.

- Skåne är bra, otroligt trevligt folk, bra vänner och snygga tjejer :-)

- 18 missade samtal efter andra finalen, tack alla ni som bryr er.

Glöm för allt i världen inte att titta in på racefoto.com för att se på en massa fantastiska bilder från helgen. Jag åkte med nummer # 139 om ni letar mig.

Finns lite kvälls tävlingar och Speedcross tävlingar att åka under veckan uppe i Sthlm, vi får se hur kroppen känner sig, annars blir det Nordcupen nästa helg i Piteå. Snacka om kontraster :-)

See you .... Niklas "Totalt" 19:e plats MX3 VM Sverige"