Vecka 18
 

 

Vecka 18

Hej !

Sedan jag fick klart med VM start i Tommelilla 3-4 Juni har jag lagt upp all träning och tävling med inriktning mot denna tävling. Man skulle kunna kalla det en akut formtoppning som ska genomföras på 4 veckor. Efter Boden tävlingarna har jag åkt enormt mycket hojj och tränat stenhårt dödar fys. Så ska det fortsätta fram till och med tisdag innan VM sedan blir det mecka och vila. Det har varit en tung period för samtidigt som denna formtoppning pågår har jag väldigt mycket jobb nu på mitt bemanningsföretag och det är tur att jag har så bra anställda som kan och vill ta all övertid.

Tävlingarna fram till detta VM väljer jag med omsorg och alla har en speciell tanke bakom. I helgen har jag åkt en "döda kroppen" tävling uppe i Edsbyn när andra deltävlingen av NNO skulle köras på den enormt tunga men jätte fina banan. Sanden är bottenlös och backarna är höga som berg.

Startfältet var riktigt bra tyckte jag och ca 20 Elit åkare var där i MX1 klassen varav 10 av dessa med startrnummer under 100. En lätt dis låg i luften under fria träningen och det gick lika mycket rolloff som bensin under träningen. Men sedan blev det fint väder och banan höll topp klass. Jag blev lottad till kval 2 men gjorde en dålig start och var runt en 10:e plats ut ur första böj. Jag åkte stressigt och laddade allt första 3 varvena men gjorde så många misstag att jag var mer utanför banan än på banan. Jag lugnade ner tempot hittade körningen och gick slutligen imål på en 3:e plats.

Jag tyckte inte jag hade riktigt rätt klipp i tävlingshojjen och i pausen innan finalen böt vi lammeller och gjorde lite ändringar i förgasarn.

Ut i finalen och valde plats på grind som nummer 6 tog ett spår i mitten och äntligen fick den nya start tekniken jag testat senaste månaden fullt utslag och jag tog en Holeshot före Sören Englund som var tvåa. Jag försökte att inte förivra mig och göra några misstag men redan på första varvet såg jag Mats Nilssons blåa framskärm sticka fram och det var nog bara en tidsfråga innan ...... han på 3:e varvet tryckte sig förbi mig uppför en backe och det gick för fort. Jag försökte ta rygg men redan efter ett varv hade han fått en liten lucka och han var över 30 sek före i mål. Det är inte för inte han leder SM nu, jag tyckte han flög fram. Själv fick jag istället påhälsning av Bosse Högberg och Sjödin som båda var om mig vid några tillfällen. Men vi hade en rolig kamp och bytte plats några gånger innan jag kunde dra ifrån. Då kom istället Patrik Ekström ikapp och var förbi 2 gånger innan jag på sista varvet kunde rycka lite och få en liten lucka in imål. Detta var ett roligt heat med många omkörningar, en bra start och en fin fin andra plats.

På söndagen tränade jag på Alfta banan där vi ska åka SM till hösten. Denna bana påminner lite om Tommelilla i materialet och det är perfekt tillfälle att testa allt inför VM'et och tjuvträna inför SM'et också. Under denna träning filmades jag. Jag hoppas ni kan få ta del av detta om tekniken funkar kommer det snart ut ett videoklipp på granstrom.nu från denna dag.

Som vanligt kan man välja och vraka mellan tävlingarna här nere och denna vecka finns det stora tävlingar Onsdag, Torsdag, Lördag, Söndag att åka. Mina planer är att tävla Onsdag kväll i Uppsala och Lördag i Årsunda. Dessa två är speedcross tävlingar där man får upp ett bra tempo samtidgt som prispengarna är bra. Tror det är kring 30 000:- som ska delas ut per race. Som sagt fullt upp nu ...

Stay tuned !! .... / Niklas

PS Per Nyberg vann 3 heat i Nordcupen uppe i Umeå, det går bra för Northpower Yamaha DS