Vecka 15
 

 

Vecka 15

Hej !

Ännu en vecka har flutit på nere i Skåne land. Den sena våren har gjort att inte så många banor haft öppet så vi har mestadels tillbringat tiden ute på Ripa banan i Kristianstad. Både på öppna träningar och i samband med olika läger. Ett jätte tack till Örebro MK och Falcon som lät mig medverka vid deras läger på banan.

I helgen var det dags för resans höjdpunkt i och med första deltävlingen i MX3 SM som kördes i Landskrona. En helg som kunde blivit så bra om om inte fanns !!

Träningarna på Lördagen innebar mest justeringar av hojjen och att åka in kroppen på vad som komma skulle under helgen. Dvs gropar, spår och återigen gropar. Tidskvalet blev en stökig historia och det var trångt på banan och det kändes som att dom andra mer förstörde än hjälpte när man kom ikapp killar på långsamma varv. Jag fick inte ett enda rent varv och stod nästan still bakom andra förare varje gång jag försökte. Min bästa tid räckte till en 11:e plats. Besviken över det när jag kände att farten var mycket bättre än så.

I första finalen på Söndagen fick jag i alla fall visa att jag kunde bättre än så. En bra start och jag var ut på en 5:e plats men sedan strulade jag till det lite i en kurva under första varvet och var nere på en 8:e plats efter 1 varv. Sedan hittade jag ett bra flyt i körningen utan att förta mig alldeles för mycket med i tanken var hela tiden att jag skulle orka i över 40 minuter och 1 helt heat till. Jag låg mellan placeringarna 6-10 under hela heatet och kunde gå i mål på en 7:e plats efter 42 min körning i ett ingemansland med krafter kvar att kunna ge mer i heat #2.

Resultat heat 1:

1: Joakim Eliasson
2: Mats Nilsson
3: Jonas Edberg
4: Fredrik Pettersson
5: Jonthe Engdahl
6: Tobias Olsson
7: Niklas Granström
8: Tommy Johansson
9: Fredrik Bergsteth
10: Carl Johansson

Heat #2 gjorde jag en lite sämre start och var 11:a ut ur första kurvan men nu hade jag bestämt mig att tömma kroppen på energi utan att gå i väggen för snabbt. Jag httade ett högt och bra tempo som jag skulle kunna hålla hela heatet. Jag avancerade sakta men säkert uppåt och efter 25 minuters körning var jag uppe på en 5:e plats med en bra lucka ner till Jonthe Engdahl på en 6:e plats. Då märkte jag hur slangen på mitt tanklock började fladdra. Men att denna lossnar händer ju ibland och jag brydde mig inte om det utan fortsatte köra som vanligt. 2-3 varv senare in i en kurva sprutade det plötsligt upp bensin rakt upp i ansiktet och över hela mig. Tanklocket var helt borta och hade flugit av !! Jag blev ordagrant badad i bensin. Jag visste att jag inte får tappa för mycket bensin för att kunna komma imål. Jag gick in i bandepån där fick jag papper och kunde göra ett provisoriskt tanklock medan mecken sprang iväg efter ett nytt lock i bussen. Jag gick ut på banan på en 10:e plats igen men kom bara ett varv. Bensinen som dränkt hela kroppen började svida något så ofattbart mycket. (Vissa fortplantingsorgan var extra utsatta) Jag försökte att bita ihop men tillslut sved det så mycket att jag höll allvarligt på att svimma så det var bara att gena över banan järnet genom depån och kasta sig i duschen med kläder och allt. Jag lovar den smärtan detta var på gränsen till vad man klarar utan att få frispel. En något förgiftad men nerkyld Niklas fick höra dom andra gå imål från en iskall ducsh grymt besviken.

Resultat heat 2:

1: Joakim Eliasson
2: Mats Nilsson
3: Jonas Edberg
4: Fredrik Pettersson
5: Jonthe Engdahl
6: Tobias Olsson
7: Fredrik Bergsteth
8: Mikael Höjj
9: Björn Andersson
10: Richard Nilsson

Vad som har hänt därute kan man bara spekulera i men jag minns att jag gjorde en sån där rutin koll om det var tankat (Fast man vet att det är det) innan jag rullade ut till grinden. Det troligaste är väl att jag inte drog åt det nog hårt helt enkelt. Eller kan slangen som blev lös ha orkat vrida upp det ? Kan jag ha stött till det med knäet så det öppnats ? Kan det ha gått sönder ? Jag kommer aldrig få veta, men att det ska hända i slutet av ett SM heat känns bara så overkligt onödigt. En total 5:e plats är nu utbytt mot en placering långt ner i kön och min målsättning att nå pallen på SM i år känns långt borta. Jag måste ha alla poäng jag kan för att ha en chans på det. Nu blir det ett lång sommar uppehåll till nästa SM och motivationen känns idag så här dagen efter bara åt h***te och det känns onödigt och tomt.

Ingen skugga får falla över Kent Ekholm (Nu bosatt i Lund) som hjälpte mig mecka i helgen. Allt funkade perfekt och tur var det väl att det var JAG som kollade tankningen just innan start.

Helgens glada överaskning är team kamraten Per Nyberg som helt respektlöst tog en andra plats i JSM efter heat resultaten 3-1. Att komma ner till Skåne bli 3:a i första heatet och sedan köra skjortan av grabbarna och vinna det andra är Såååå stort. När har en norrlänning gjort det sist ? Det var strålande körning och inställning, många bara gapade när "favoriterna" inte hängde med. Jag har hela vintern hävdat att om Per kommer på bra material så kommer han vinna JSM -06 och bli en potetiell toppåkare. Bra cykel, bra fjädring, bra däck, fina kläder, och lite feedback sen kommer det att bära långt. Nu har han fått allt det och åker på excakt samma material som jag med samma bransch sponsorer. Det är för tidigt att ropa hej ännu men det blev en kalas start och det redan innan säsongen knappt börjat för honom. När jag stod i Waiting Zone inför det andra heatet och Per var ute på banan (I ledning) kom Jonas Hagren från Race fram till mig och bad mig ta med Per ut i Europa under vintrarna och började diskutera upplägg för han såg en stor åkare i action ute på banan. Jag svarade lugnt att. "I vinter sa Tommy (Pers farsa) att om han slår Ember på Saxtorp så blir det Spanien vintern -07" Det var dyra ord för Tommy ... Frank Lindroth från Luleå imponerade också stort med en total 8:e plats i helgen. Norrbottnisk motocross har aldrig varit så stark i toppen som nu. Glöm inte att vi har M.Gustavsson och N.Dahsltröm i MX1 också.

Lite av varje:

Fortsätt anmäl er till lägret i Boden om 2 veckor ännu finns några platser kvar. Det har kommit lite avanmälningar, folk som har anmält sig 2ggr och i fel klass osv osv. Vi kommer snart att ringa runt till alla efter nummer 20 på listan (oavsett om ni är med eller inte) Många av er kommer att komma med så fotrsätt att fylla ut listorna.

Det har börjat bli mycket överflödigt nu på hyllorna och jag har sänkt priserna på alla prylar. Ta en titt på "Till salu" och se om det är något ni behöver.

När jag fick bensin över mig var det vissa "vitala" delar som blev mer utsatta än andra och är av det känsligare slaget. På väg hem från Sm'et stannade jag och F. Bergsteth och åt hamburgare. Bordskivan var inte fastskruvad och den blev ordentlig nerkyld av glass och läsk. Hur resten av måltiden blev ... Det var skönt med lite svalka men jag tycker den blev en bra symbol för denna söndag.

Hemsidan har under senaste månaden snittat otroliga 184 unika besökare per dag. Jag ser det som att nyheterna med "Frågelåda" "Träningsläger" "Skotercross" "Bilder" Nya rapporter och annat lull lull har vart lyckade. Tusen tack för att ni är intresserade det är för er jag gör denna sida.

Som sagt idag känns det inte kul, men det kommer ju en ny dag imorgon ........ / Niklas