Vecka 06
 

 

Vecka 06

Hej !

Nu har crossåkningen dragit igång på allvar. Jag och Micke Alias "Gupplan" Gustavsson kom ner till Spanien i tisdagsnatt. En ner resa som var jobbigare än vanligt med ca 250 mil riktig snöstorm och taskig sikt. Sedan 200 mil med bra motorväg.

Väl framme har vi haft ett grymmt väder med varmaste dagen i torsdags 22C i skuggan. På onsdag körde vi en på nybyggd Los Dolores bana i perfekta förhållanden. Detta var som sagt första dagen för mig på 8 år på en liten cykel. Men jag tyckte det flöt på ganska bra, visst kom jag ofta ut ur kurvor på fel växel och släppte gasen alldeles för tidigt men i överlag var det inga större problem att ställa om sig. Den nya ramen på Yamahan är verkligen grym den svänger på en 10 öring känns det som. Annars ägnades dagen mest åt att testa styren och övriga inställningar på biken.

Senare under veckan har vi även hunnit med att träna på såväl Alama som nya Alicante banan och samtliga banor har varit i perfekt skick. När jag åker den lilla hojjen känns det som att jag kör fort för man varvar och håller så mycket mer gas hela tiden än vad man är van vid. Men när man kollar varvtiderna blir man inte direkt imponerad och det finns mycket kvar att lära av dom som är duktiga 250F åkare.

Lägret börjar nu i veckan som kommer men många Svenskar har varit på plats redan denna vecka. Mad "Mats" Jonsson, Alexander Snäll, Frank Lindroth, Morgan Carlsson, Johan Carlsson, Daniel Thom, Alexander Elgh mfl. Idag Söndag har även totalt ett 30 tal Svenskar anlänt och mina polare från Island dök upp för ett tag sedan. Så nu är det full rulle på alla plan.

Redan nästa helg är det första stora tävlingen i Crevillente och då får vi se hur mycket man hunnit lära sig på 250F'en

To be continued ... / Niklas