Vecka 35
 

 

Vecka 35


Hej !!

Efter sista SM'et för 2 veckor sedan var jag ruggigt sliten i kroppen och passade på att åka ner till Grekland och Cypern några dagar i jobb syfte. En del grejor är på gång där och jag hoppas få återkomma om detta längre fram. Jag kom tillbaka till Sthlm förra helgen och har tränat jord hela veckan på banorna här runt om.

I helgen har jag åkt 5:e deltävlingen i SM serien, denna gång på Pepparots banan i Enköping. Detta är verkligen en bana jag har svårt för och jag tycker den är väldigt knepig. Men misstolka mig inte, det är samtidigt en av Sveriges absolut bästa banor och arrangemangen här håller alltid topp klass.

Lördagens träningar bjöd inte på några speciella händelser utan det var mer att komma över alla hinder (Vilket inte alltid är så lätt på denna bana)
På tidskvalet gjorde jag fyra försök och förbättrade tiden samtliga gånger vilket är ovanligt. Jag tyckte att jag gjorde riktigt bra varv och vart förvånad när det bara räckte till en 14:e tid. Men det var extremt tätt och bara 1 sek bättre hade inneburit en topp 6 placering.

På söndag morgon regnade det sin vana trogen och banan var ett ler inferno. Men solen kom fram och banan torkade mycket snabbt och blev nästan perfekt till heatena skulle börja. Jag gjorde en bra start i första heatet och var ut på en 7:e plats. Resten av heatet låg jag och kampades mellan 5-8 plats. Lite snöpligt att tappa 2 killar dom 2 sista varvena men jag kunde inte stå emot varken Danne Åkessons eller Johnny Lindhes attacker och det var bara acceptera 7:e platsen imål. Vilket jag är nöjd med för detta kändes mer som en "survivor" tävling för mig när jag som sagt har svårt för denna bana. Men min lägsta nivå har varit väldigt hög denna säsong och alla andras resultat verkar falla till min fördel. Jag behåller 5:e platsen i totalen och nu med bara en deltävling kvar, och den på sand. Detta kan bli mumma.

Superfinalen blev en bedrövelse, bra start men utträngd i en höbal i första kurvan och helt enkelt varvade jag på 40:e plats första varvet. SIST !! Efter 3 varv var jag uppe på en 24:e plats när Rickard Nilsson sköt sönder mina glasögon uppför skogsbacken. Jag såg ingenting och fick kasta glasögonen men efter bara några varv hade jag dalat ner till 33:e plats igen. Jag kunde inget göra när jag inte kunde attackera och hela tiden välja konstiga spår för att inte få sprut i ansiktet. Jag var som ett blint rundningsmärke. Det var bara att bryta !!

I veckan åker jag ner till Österike för nästa deltävling i MX3 VM ... / Niklas