Vecka 32
 

 

Vecka 32


Hej !!

I helgen har vi åkt 4:e deltävlingen i SM serien. Denna gång var det drabbning i Ulricehamn utanför Göteborg.

Lördagens två fria träningar gick bra och jag hade kring 5-7 tid ungefär. Men i tidskvalet blev det dramatik. Jag gick ut bland dom första och körde lugnt ett varv sedan slog jag på och gjorde ett hyffsat varv. Efter det gick jag in i depån och vilade 2-3 minuter, sedan ut på banan och ett nytt lugnt varv sedan slog jag på igen. Denna gång hann jag bara halva varvet och hade en bra tid på gång när jag mötte en vägg av hagel. Haglena var stora som pingisbollar och det var omöjligt att fortsätta. Haglet övergick i monsun regn och man var helt dyng sur efter bara någon minut ute på banan. Alla gick in i depån och avbröt kvalet det regnade så mkt så det gick inte att göra något bra resultat. Som tur var hade jag ju ett varv som var 9:e tid när regnet kom så det var ingen fara för mig.

Regnet förvandlade banan till en stor flod och sanden blev som lera, men trots detta vara banan helt ok på söndagen. Men regnet hade satt sina spår och groparna och spårena blev enorma denna helg, en av dom jobbigatse banorna jag åkt på någonsin.

I första finalen gjorde jag ett bra utsläpp men blev lite trängd senare på rakan och var nog inte ut bättre än på en 15:e plats. Körningen stämmde ok till en början och jag avancerade sakta men säkert uppåt. När 3 varv återstod bet jag mig i kragen och körde ikapp Sören Englund och Mikael Hööj som då låg 6:a och 7:a när jag skulle sätta in en attack så fick jag spruten i ögonen och träffade ett spår med framhjulet och ett annat med bak. Det resulterade i en framåt saltomotar och hojjen stannade, tappade ca en halv minut men luckan bak var så stor så jag behöll 8:e platsen imål. Resultat = Sådär

I superfinalen krokade jag ihop med någon efter bara typ 10 meter på startrakan och jag var bland dom sista ut genom 1:a kurvan. Men jag hade ett bra 1:a varv och undvek allt kaos i alla kurvor. Jag varvade som 25:a sedan och efter 3 varv var jag uppe på 19:e plats. Sen kom Kenneth Gundersen och Jonas Wing och körde om under heatet och jag slutade 21:a med 5 nya poäng i bagaget till MX3 Klassen. 10 sista minuterna slirade kopplingen på hojjen och jag hade kramp i båda låren, jag är faktiskt bara glad att kopplingen höll i mål. (Konstigt med tanke på att kopplingen var som vanligt ny till denna tävling) Jag var 7:a bland MX3 grabbarna. och slutade total 7:a i deltävlingen. Detta medförde att jag avancerade en plats i totalen till 5:a nu när bara 2 delt återstår. Men tabelen är rekord jämn och vi är 4-5 st inom 10 poäng. Det blir en spännande höst. 8st från MX3 tog poäng i Superfinalen och då ska man veta att både Raggarn och Rickard Nilsson bröt, vem sa att toppen i MX3 inte hänger med ??

på 2 helger .... Ny drabbning i Enköping, MVH / Niklas