Vecka 30
 

 

Vecka 30


Hej !!

I helgen har vi åkt 3:e deltävlingen i SM serien. Denna gång var det drabbning i Stenungsund utanför Göteborg. Arrangören hade jobbat febrilt med banan och trots mycket regn senaste tiden var den i perfekt skick.

Lördagens två fria träningar gick rätt så bra och jag hittade hyffsat flyt runt banan. På tidskvalet var jag lugn som en filbunke och det resulterade i en 13:e tid. Igen gör jag ett "dåligt" tidskval, det som varit min starka sida har nu blivit ett problem för mig. Inte i den grad att jag riskerar att inte kvala in men nog borde jag kunna ha bättre än en 13:e tid tycker jag. Jag tror dock detta kommer repa sig när vi kommer på sand. Efter att vi kvalat klart kom regnet, och nu kom det i mängder och fortsatte sedan hela eftermiddagen och kvällen.

När vi kom till banan på söndag morgon var den förvandlad till ett ler och vatten bad. Vi var först ut och den nu helt nya banan passade mig perfekt och resulterade i bästa tid på träningen. Det skall dock tilläggas att man vet inte om alla försökte få en bra tid men det är ju aldrig fel att vara träningsnabbast på ett SM i alla fall. Sedan kom solen och mirakulöst med arrangörens hjälp så återställdes banan i perfekt skick och min chans att få åka ett ler race försvann. (På gott och ont bör dock tilläggas)

I första finalen gjorde jag en värdelös start och varvade på 20:e plats första varvet, inte bra men bara bita ihop och ge gärnet. Efter 20 min var jag uppe på en 9:e plats när jag tappade greppet på framhjulet och drog i backen. Tyvärr stannade också cykeln och jag försökte i all iver att kicka igång den med en växel i vilket inte gick. I med friläget och iväg på en ny 15:e plats. Jag fortsatte jaga men tiden tog slut när jag var uppe på en 12:e plats, klart irriterande att göra såna nybörjar misstag men samtidigt händer det när man vill för mycket och underlaget med små stenar och någon liten lerig fläck gjorde att man lätt kunde göra ett sådant misstag.

I superfinalen fick jag på grund av min dåliga placering välja ett spår längst ut i periferin och det var omöjligt att göra sig själv rättvisa där utifrån. Jag varvade som 35:a första gången. Men i detta heat gick körningen bra och jag fick tillslut lön för mödan när jag gick imål på en 21:a plats och 5 nya SM poäng med mig till MX3 klassen där jag var 6:a i detta heat.

Placeringen 12-6 blev en delad 7:e plats i tävlingen totalt. Jag tappade tyvärr dock en placering i totala samanhanget och ligger nu på 6:e plats när SM serien nått halvtid. 2 av dom 3 kvarvarande deltävlingarna går på sand och det känns mycket lovande. Där ska det bli åka av ....

på 2 helger .... Ny drabbning i Ulricehamn, MVH / Niklas