Vecka 26
 

 

Vecka 26


Hej !!

Semestern är över och det har vart en skön vecka när kroppen och knoppen har hunnit ladda om. Efter det följde 10 dagars hårdträning inför Mascupen.

Som sagt Mascupen har vi åkt denna vecka och faktum kvarstår att det måste vara Sveriges roligaste tävling att åka. Anmälan på sena eftermiddagen och 4 timmar senare har man varit ut på banan 4 gånger i form av träning, kval, och 2 finaler. Denna tävlingsform passar mig perfekt.

Tufft startfält möttes upp i Rättvik för drabbning 1. Banan var helt ombyggd och hade blivit en supercrossbana. Det var respektingivande när man gick banan men när man väl kom på hojjen och vågade sig över alla hopp var det bara hur kul som helst. Finalerna slutade med placeringarna 9-6 och en total 6:e plats det var en bra öppning av cupen.

Vidare i Avesta och nu är det RIKTIG sand bana som gäller. Detta är en av mina favorit banor, inte den roligaste men den passar mig perfekt. I kvalet slutade jag 3:a efter Stefan Andersson och Mats Nilsson. I första finalen blev jag trängd i starten och varvade första gången nere på en 12:e plats. Men skam den som ger sig och detta skulle bli ett av dom bästa heatena i min karriär. I mål var jag nästan i Bakhjulet på Marcus Norlen som vann och på vägen hade jag passerat Stefan Andersson, Fredrik Hedman mfl. Hade det bara varit ett varv till kanske ... I andra heatet var jeg med från början och drog framme i täten men Stefan Andersson och Mats Nilsson. Detta höll fram till 2 varv återstod när jag krokade ihop med Marcus Norlen och gick snabbt i backen. Men denna dag som blev så lyckad slutade med en 3:e plats totalt ändå.

Väl i Borlänge var det slagläge för en topp 3 placering totalt och efter att ha slutat 5:a i första heatet så behövde jag bara en topp 9 placering för att bli total 3:a. Allt gick bra fram till mitten av heatet när framhjulet plötsligt släppte i en höger kurva och jag stod på öronen. Jag var nere på en 19:e plats och en desperat jakt började. Men Borlänge banan är så svår att köra upp sig på och motståndet var ju inte dåligt heller. Jag slutade på en 11:e plats fly förbannad på mig själv över misstaget. Nu blev jag istället delad 4:a med Marcus Norlen och Stefan Andersson vann totalt.

I nuläger är jag nere i Uddevalla och tittar på MX1, MX2 VM och så här dagen efteråt är jag väldigt nöjd med min 4:e plats som är så mycket bättre än jag vågats hoppas på. Men samtidigt är det svårt att smällta att jag sumpade 3:e platsen som jag gjorde.

Efter VM'et denna helg blir det Speedcross i Varberg och Alingsås under veckan och nya race i Oslo, Norge under helgen.

Ny rapport kommer ... / Niklas