Vecka 22
 

 

Vecka 22


Hej !!

I helgen har vi åkt 2:a deltävlingen i SM serien. Denna gång i Uddevalla på västkusten.
Tyvärr blev det regn och åter regn hela denna helg och banan var stundvis mer en leråker än en motocross bana. Men samtidigt måste man försöka gilla läget eftersom dessa poäng är värt lika mycket som dom andra.

Dom två första fria träningarna på lördagen blev inställda och vi fick endast 10 min !! träning innan det var dags för tidskval. Inte kul att åka SM kval efter bara 10min på en ny bana. Men som sagt det var mer en leråker. I alla fall gjorde jag ett riktigt dåligt kval och hade inte bättre än 11:e tid i min grupp och 22:a tid totalt. Det är skandal dåligt i ett SM men faktum är att jag hade två bra varv på gång men la mig i leran båda gångerna.

Det tråkiga var att jag hade bara 20:e tid på den fria morgon träningen på söndag. Men så har det varit på dom sista tävlingarna och jag vet inte om det är lite jävlar annama eller motivation som saknas men en förändring ska till här. Även om inget avgörs i träning eller kval så är det bra att vara med och dra i alla fall. Men när det väl blir dags för heat då är det en helt annan fart i körningen.

I första heatet gjorde jag ett bra utsläpp men krokade ihop med ngn på mitten av rakan och jag var runt en 15:e plats ut ur 1:a kurvan. Jag blev totalt pepprad av lera dom första två varvena och cykeln plus hjälm, glasögon och kläder var så tunga att det var svårt att i huvudtaget komma runt banan. I alla fall körde jag upp mig sakta men säkert och gick imål efter 39 min på en 9:e plats. Kändes okej men inte mer.

I Superfinalen gjorde jag ett bra utsläpp och var ut kring 10:e plats genom kurvan. Här var det krig fram och tillbaka men efter 3-4 varv när allt lugnat sig och man börjat hitta sin position låg jag på en 14:e plats och ledde faktiskt bland MX3 killarna. Denna placering höll jag sedan i 20 minuter. (Plus/minus 1 placering fram och tillbaka efter lite fighter med Fredrik Wherner) När ca 10 min återstod drog jag på mig kramp i höger lår och detta gör bara så ont. Vid detta tillfälle kom Ronny Bakke och ett helt koppel med MX2 förare ikapp mig och började attackera från alla håll. Jag kapitulerade 5 platser och föll som en furie ner till 19:e plats. Detta var ju inte ett bra avslut på heatet men jag var ganska nöjd ändå med min 7 poäng och faktiskt en 2:a plats bland MX3 Killarna efter Ronny Bakke. Detta visar hur viktigt det är att vara med i starten när det är lerigt. 9:a i första och 2:a i andra.

Totalen är sjukt jämn så här långt och jag ligger delad 5:a endast 2 poäng !! upp till 2:a platsen. Detta kan bli en bra höst.

I övrigt står nog Niklas Dahlström från Gällivare för dagens knall genom att först bli 11:a i MX1 heatet sedan låg han 12:a i superfinalen när han krashade i slutet och blev 24:a. Detta är hans stora genombrott på Senior nivå och fortsätter utvecklingen i denna takt kan det räcka långt. Visst är det lite som ett lotteri åka i denna lera men det ska inte ta ifrån hans bedrift på något sätt. Jag kan intyga att jag aldrig sett honom åka i närheten av så här fort förut.

Nu väntar 2 veckors efterlängtad semester för mig och med denna hoppas jag kunna undvika den svacka jag känner att jag är på väg in i nu som vanligt för mig denna årstid.
Imorgon flyger jag utomlands med några kompisar och jag ska inte titta på crossen på minst en vecka i alla fall.

Planerna för resten av sommaren börjar falla på plats men om dessa återkommer jag efter semestern .... .... / Niklas