Vecka 13
 

 

Vecka 13

Hej !!

Jag får börja med att ursäkta att det gått någon vecka sedan min senaste rapport. Detta beror inte på att det varit lugnt utan tvärtom, det har varit så mycket att jag helt enkelt inte hunnit. Sedan hemkomsten från Spanien har jag och Henry först byggt en ny buss. Detta var 255 arbetstimmar och det avverkade vi på 11 dygn. Samtidigt som vi började bygga en VM hoj och tog hand om en del nya sponsorer med tryck på kläder, dekaler, kontrakt och allt vad det innebär. Samtidigt hade allt vanligt jobb i företaget blivit efter i 5 veckor i och med Spanien vistelsen. Helt klart mina värsta 11 dygn hemma någonsin och jag var nere på 3-4 timmars sömn sista veckan. Men till slut lämnade vi Kalix lyckliga i en ny suverän buss och ordning på det mesta vad gällde material, delar och ekonomi.

Första stoppet var en knapp vecka i Skåne hos Niklas Månsson på Enzo Sverige. Här byggdes hojjarna klara och allt testades med körning från morgon till kväll på olika banor. Mest Bökes och Saxtorp eftersom dessa var torrast.

När jag åkte ner till Frankrike för första VM tävlingen var jag väldigt förväntansfull och längtade till att få dra igång. Desto närmare man kom destå mer insåg man att nu gäller det. Väl framme i Castelnau de Levis i södra Frankrike möttes man av en riktigt läcker bana som visade sig vara bland det svåraste jag hade åkt på.

Första fria träningen på Lördag drog man på sig sin sedvanliga armpump på en bana med perfekt grepp och hårt knutna händer på dom snabba rakorna. Ägnade stor del av träningen till att lära sig komma över alla hopp på ett snabbt sätt och hitta bra linjer ut och in ur kurvor.

Till andra träningen hade respekten för banan släppt och man kunde slappna av mer och försöka sätta några bra tider. Tyckte jag gjorde ngt hyffsat varv men när man sedan ser att man har 32:a tid i sin grupp med detta varv inser man att nu är det VM och det kommer att bi tufft att kvala in denna dag.

På tidskvalet kände jag mig lugn men jag ville nog lite för mycket och mina två första försök var verkligen inga höjdare med stopp sladdar i kurvorna och inget vidare flyt. Jag gick in i depån snackade lite med Henry och våran förbundskapten Micke Brunzell och samlade mig för ett riktigt bra varv. Ut och nu gick det betydligt bättre, men för den skull var det inget riktigt super tryck i åkningen, men jag träffade alla spår och höll farten bra genom dom hårda hala kurvorna. Detta var det bästa jag kunde prestera och denna tid tror jag hade räckt till en mkt bra placering på ett SM. Men nu pratar vi VM och en 29:e tid i gruppen och 58:e tid totalt. Bara att inse .. DET MÅSTE GÅ ÄNNU FORTARE !!

Dom andra Svenskarna hade också en tuff dag med undantag för Johnny Lindhe som sin vana trogen kvalade in på 12:e tid och fick ensammen bära den Svenska fanan på Söndagen. Magnus Lindfors var nära men missade med minsta möjliga marginal. Patrik "Raggarn" Olsson hade placeringen efter mig och Svensk bekantingen Ronny Bakke från Norge var 13 hundringar före och placeringen bättre.

Vi stannade kvar och tittade på finalerna under söndagen. Bra heat på en bra bana resulterade i resultaten nedan. Man blir förundrad när man ser hur lätt dom snabbaste åker och vilket material dom har. Lite synd om Demaria i andra heatet som hade en säker vinst i bagaget när hans bakhjul rasade. Vi åkte när två varv återstog för att slippa köerna från banan och var säker att han vunnit tills jag komm hem och läste på Internet.

Heat 1:

1 DORSCH Marco YAMAHA
2 DEMARIA Yves KTM
3 VANNI Julien HONDA
4 KADLECEK Michal YAMAHA
5 LOZANO Alvaro KTM
6 BETHYS Thierry HONDA
7 GODRIE Christof HONDA
8 COMPAGNONE Felice KTM
9 SALVINI Alex SUZUKI
10 ODDENINO Enrico SUZUKI
36 BREUGELMAS Sven KTM
37 Bill Julien KTM

Heat 2:

1 VANNI Julien HONDA
2 KADLECEK Michal YAMAHA
3 BARTOLINI Andrea YAMAHA
4 BREUGELMANS Sven KTM
5 BILL Julien KTM
6 DORSCH Marco YAMAHA
7 CHERUBINI Luca SUZUKI
8 ODDENINO Enrico SUZUKI
9 GODRIE Christof HONDA
10 COMPAGNONE Felice KTM
32 DEMARIA Yves KTM


Totalt :

1 VANNI Julien 45
2 KADLECEK Michal 40
3 DORSCH Marco 40
4 GODRIE Christof 26
5 LOZANO Alvaro 25
6 ODDENINO Enrico 24
7 COMPAGNONE Felice 24
8 DEMARIA Yves 22
9 BARTOLINI Andrea 20
10 CHERUBINI Luca 20
11 BREUGELMANS Sven 18
12 BILL Julien 16

Tillbaka i Skåne nu .. Imorgon kväll tränar jag jord på Anderslöv och till helgen är det nytt race i och med SMCC i Landskrona. Efter det blir det VM igen nere i Asti utanför Milano i Italien. En bana jag tävlat på förut och verkligen tycker om. Kuperad och en underbar jord.

Vår hällsningar från Ystad ..... / Niklas

PS Min Gästbok & Klotterplank har inte funkat bra sista tiden och Webmaster håller på att bygga en ny egen, denna kommer inom kort att ligga uppe DS

PS 2 Det finns några platser kvar till lägret i Boden 14-15 Maj i båda klasserna, mer info hittar ni till höger under träningsläger, Välkommen med er anmälan DS