Vecka 35
Träningsschema
Måndag
Golf 2 tim
Tisdag
Löpning 30min, Golf 2 tim
Onsdag
körning Mittsverigebanan 60min
Torsdag
Körning Järva 70 min
Fredag
Inställd tävl SX Malmö.
Lördag
Supercross Malmö, Tot 13:e plats
Söndag
Löpning 30 min, Styrke 30 min

 

Rapport


v. 35

Hej ....

I veckan har jag startat mina förberedelser inför kommande SM nu till helgen. På onsdag åkte jag ner till Härnösand och tränade på mittsverigebanan tillsammans med en kille som tidigare under sommaren köpt en av mina begagnade hojar. På torsdag tränade jag på Järvas sista officella träning innan SM'et. Banan var för dagen ganska kletig och det var svårt att sätta några bra varvtider, men i övrigt var det som vanligt en riktig kannon bana.

I helgen var det äntligen dags för premiär av Supercross i Sverige efter många års uppehåll.
När vi kom ner på fredagen så var vädret fint och banan såg riktigt rolig ut och lagomt svår. Men sent på em just innan vi skulle gå ut på våran träning började det regna och detta höll i sig många timmar vilket resulterade i att arrangörena i samråd med oss förare beslutade att ställa in tävlingen för att banan var alldeles för blöt och farlig att åka på.

På lördagen var det uppehåll och tävlingen kunde köras som planerat. Efter att alla fått 3st korta träningar hade bana torkat upp och blivit riktig fin. 12st skulle gå till final och alla skulle köra 3st kvalheat var som var slupmvis lottade för att sedan sammanställa poängen. Jag strulade lite grand i varje kval när jag bland annat bromsade stopp en gång och var omkull 2 gånger så mina resultat vart blygsamma 6-7-8 i kvalhetena och det räckte inte ens i närheten till direkt avancemang till finalen. I sista chansen var jag ut som 6:a men lyckades med ganska tuffa omkörningar köra upp mig till en 3:e och sista finalplats när ett varv återstod. vad som hände detta sista varv är jag än så förbannad över så jag vill inte skriva om det men jag måste väll. När vi kommer till en rytmsektion som avslutas med att man hoppar via en knöl som är uppbyggd på slutet av bordet på en lite platå vidare över en knöl som ligger några meter bort och sedan en kurva direkt så fick killen som låg framför mig på en andra plats ett kast och han fick avbryta hoppet och rulla det. Jag såg min chans att passera även honom och på den tusendels av sekund man har på sig att styra om hojen i luften valde jag att pasera honom på innern. Problemet var bara att han var rädd att bli påhoppad och därför svängde tvärt ut mot kanten och jag fick pallnita och rulla hoppet. Då kom 4:an i heatet och passerade på yttern. Sedan var det en liten dubbel och därefter en trippel. Över denna trippel var vi alla i stort sätt jämsides och sedan väntade en 180 graders höger och sedan över målhoppet. Denna kurva kom vi alla in i samtidigt och det blev en stor krock eftersom alla laddade som djur. Det slutade med att Granström låg kvar i en halmbal och tittade på när finalplatsen gick upp i rök. Men vad ska man göra man måste chansa och satsa 100% det var inte min tur denna dag. Men nära var det, hade han framför mig bara hoppat dubbeln som varje varv innan hade 3:e platsen varit säkrad men men ..... Håll utkick för Supercrossen visas på Viasatsport någon kväll denna vecka.

Stackars Racexzone som ordnar en sådan kannon tävling och satsar enorma pengar sedan regnar allt bort och förlusten måste vara enorm på denna helg. Tyvärr gick Speeedway GP bara 2 timmar bort samtidigt som STCC körde 30 min bort. Så det var en dålig helg sedan är ju Skåne och framförallt Malmö känt för sitt minst sagt svala intresse för motocross och det gör det ju inte lättare att lyckas. Mycket tråkigt eftersom detta är så coolt och roligt att köra och publiken som pratade med mig var eniga. "Detta är så j***la häftigt att det inte går att gämföra med vanlig cross" Darryl Atkins från USA var med och åkte med oss (Slutade 2:a) Och Mad Mike Jones hade freestyle show tillsammans med Nordens Elit. Kan bara hålla med publiken och hoppas att vi får köra MERA.

Jag vet att många norrlänningar planerar att komma ner och titta på SM'et i Järva vilket jag tycker är en bra ide för det är "nära" till banan (Ligger vid E4 mellan Arlanda och Sthlm) och det är en riktigt fin bana och det kommer sannolikt att bli årets bästa SM deltävling tror jag, bara vädret är bra.

.... / Niklas Granström