Vecka 22
Träningsschema
Måndag
Gång 60min
Tisdag
Löpning 30min
Onsdag
Körning Sjelvåker 80min 4T
Torsdag
Körning Lunner Norge 80min, 4T
Löpning 30min
Fredag
Gång 60min
Lördag
Tävling Nordiska Mästerskapen Lunner Norge Kval 7:a, 70min 4T
Söndag
Tävling Nordiska Mästerskapen Lunner Norge 9-8 Tot:9:a 90min 4T
Rapport


v. 22

Hej ...

Äntligen hemma från en fantastisk vecka i Norge ....

Jag har tillbringat veckan i Norge eller närmare sagt Oslo hos en norsk kompis som heter Anders Storeng. Han har en lägenhet i en stadsdel som heter Majorstua. Jag fick snabbt lära mig att detta är ett område i Oslo där det bor mest ungdomar och vilket härligt liv det var där. Fullt med uteserveringar och parker som var proppfulla under dagarna och eftermiddagarna sedan på kvällen förvandlades gatorna till ett enda stort område fullt med nattklubbar och olika happenings. Det intryck Oslo har gett på mig är endast positivt med glada människor, mycket att göra och en väldigt skön atmosfär. Okej det är rätt så dyrt att bo och leva i detta land men jag lovar hade detta legat i Sverige så hade detta garanterat varit Sveriges populäraste stad för ungdomar alla kategorier.

På tisdag tränade jag med Anders på en sand bana som låg ca 1 timmas färd utanför centrala Oslo. Banan låg i en bergssluttningoch var väldigt krävande för det fanns precis ingenstanns man kunde sitta ner och benen tog mycket stryk.

På onsdag fick jag genom kontakter tillfälle att träna med norska landslaget på banan där vi sedan skulle åka nordiska mästerskapen på. Denna träning tror jag var mycket viktig för mig och det var super att få köra på banan innan tävling för det var en svår men super rolig bana att åka på. Det var en bred och snabb jordbana med lite grus inblandat. Några backar upp och ner där man fick dra ut cykeln ordentligt. Alla kurvor hade flera spår som var lika snabba och det fanns omkörningsmöjligheter i stort sett överallt.

På lördagens tidskval gick allt bra och min tid 1.59,750 räckte till en sjunde plats. Jag gjorde två nästan helt identiska varv men kände samtidigt att detta var det bästa jag förmådde att prestera.

När grinden föll i första heatet gjorde jag en klassisk nybörjar start och fick slå av för att inte slå runt en bit ut på rakan. Detta resulterade i en mindre bra position ut ur första böj men med väldigt offensiv körning och lite tur var jag sexa efter några svängar. Denna sjätte plats höll jag i ca 15 min med några få undantag när vi från kurva till kurva låg och bytte positioner. Sedan landade jag hårt i några hopp och detta gjorde att armarna började pumpa upp sig, jag spände mig lite och istället för att attackera kilen framför började jag skära kurvorna för att säkra bakåt istället. Detta gjorde att jag automatiskt tappade rytmen och föll bak till en nionde plats imål.

Det andra heatet blev likt det första med skillnad att jag nu var med från början och låg på en 7:e plats när jag sladdade omkull snabbt i en kurva och tappade ner till en 11:e plats. I detta jämna startfält var det svårt att köra upp sig men nådde en 8:e plats tillslut. Vilket blev en total 9:e plats i tävlingen. Vilket jag är nöjd med. Tävlingen vanns förövrigt av finnen Kent Asplund före svensken Tommy Engwall.

Resan hem på 145 mil norsk & svensk inlandsväg låter jag vara oskriven för skulle jag skriva hur tråkig den var med några få undantag i norges vackra natur skulle denna rapport bli lika tråkig som en börssida i DN för en kille som inte innehar några aktier.

MVH: ... / Niklas G