Vecka 16
Träningsschema
Måndag
Löpning 30, Gym 60 min
Tisdag
Körning Bökeslund 80 min
Löpning 30 min
Onsdag
Körning Bökeslund 90 min
Löpning 30 min
Torsdag
Körning Bökeslund 60 min
Löpning 30 min
Fredag
Vilodag
Lördag
SM Tävling Krisanstad tiskval 10:a
70 min
Söndag
SM Tävling Krisanstad 80 min

 

Rapport


v. 16

Hej ...

Tis, ons, tor var jag hjälptränare med Rustarn Karlsson på ett av Martin Dygds läger på Bökeslund. Allt gick bra där och jag åkte på min nya och blivande SM hoj. Jag provade olika cylindrar, toppar, gasare och dylikt och hittade en uppsättning där den gick sanslöst bra.

Äntligen var då allvaret igång. På SM tävling i Kristianstad var det premiär för nya konceptet med Racexzone och det var en ordentlig klasskillnad på arrangemanget mot tidigare år med storbildstv, flera jättetält och en mängd andra olika jippon som pågick hela helgen. Det blir tummen upp från min sida för arangemanget.

På dom två fria träningarna på lördag morgon hade jag 4:e respektive 8:e tid och jag kände att jag inte behövde vara orolig inför tidskvalet. Väl där så var vi 50st och det var ordentligt trångt ute på banan. Detta gjorde det väldigt svårt när man kom ikapp andra åkare hela tiden men jag lyckades i alla fall på 3:e varvet sätta en tid som räckte till 10:e tid. Det var inget perfekt varv med 2 omkörningar och någon missad vall men det är nog mycket begärt att få ett perfekt varv på en sandbana. Vann tidskavlet gjorde våran stora VM stjärna från Norge Kennet Gundersen.

På fria morgon träningen på söndagen kändes allt bra förutom att jag tyckte att min cykel började känna sig lite orkeslös mot vad den varit tidigare. Efter att jag tvättat och gjort den klar för start i finalen så provade jag den på testbanan men jag kunde inte känna något som var fel eller höra några missljud så jag valde att inte röra något.

I finalen så föll Kristofer Berg i startkurvan och jag kunde omöjligt undvika honom jag föll inte själv men blev stående i stortsätt helt still och var ut på en 27:e plats från första kurvan. Mycket frustrerande... dock gick uppkörningen kannon och jag varvade första varvet på kring en 20-22 plats sedan var det bara bita ihop och börja tugga på i dom meter höga groparna runt hela banan. Det gick väldigt bra och med det menar jag inte att det gick väldigt fort utan bara att det gick fortare än för dom andra och när 2 varv återstod var jag uppe på en 11:e plats. Jag tappade sedan en kille på sista varvet och det blev en 12:e plats i mål. Problemet var bara att cykeln började kännas väldigt trött och när jag kom imål och den fick kallna var det ingen comp kvar i cykeln. Så med facit i hand får man vara nöjd med att i huvudtaget ha kommit imål. Men jag tycker fortfarande inte att det gick fort men samtidigt måste man ta hänsyn till att det var Ripa banan vi åkte på och hålorna och groparna blir inte av denna gjord vilket knäcker dom flesta. Kenneth Gundersen lekte med alla och vann överlägset före Tommy Engwall.

Till Superfinalen blev jag dock givetvis tvungen att byta till träningscykeln som är helt standard i motorn. I starten var jag kring en 25:e plats och detta höll jag i 3 varv sedan började cykeln gå som ett r***ål och tillslut stannade den. Det var bara att snällt rulla in i depån och titta på heatet från sidan. I efterhand visade det sig att det var stiftet som gav upp och vad kan man göra åt det ?? Det är ju trots allt en motorsport vi sysslar med. Detta innebar ju inte någon katastrof utan jag har ett bra utgångsläge med en 12:e plats för framtiden och en topp 10 placering är inom räckhåll. Fem tävlingar kvar.

I morgon ska dämparna byggas om och senare i veckan ska jag börja åka 450cc. Det ska bli kul att få träna på fyrtaktarn och skönt att komma hem igen. planerad hemkomst är på fredag för på lördag är det öppethus på KSMC med uppvisning av min SM hoj. Kom in och ta en titt och ett snack.


.... / Niklas G