.

Vecka 09
Träningsschema
Måndag
Vilodag
Tisdag
Körning Alicante 70 min,
Löpning 30 min, Styrke 30 min
Onsdag
Körning Agost 80 min
Torsdag
Körning Alicante 60 min
Löpning 30 min,
Fredag
Löpning 30 min, Styrke 30 min
Lördag
Vilodag
Söndag
Valenciska mästerskapen Albaida
5-5 tot 5:a 80 min

 

Rapport


v. 09

Veckan har gått kanon och inga direkta skandaler eller sensationer har inträffat, eller jo det ska vara på fredagmorgon då när vi kom ut från lägenheten och våran bil var borta. Vi råkas nämligen bo på ett område vars det är marknad varje fredag och det betyder att man inte kan lämna bilen på gatorna på torsdag natt. Så det var bara att dra iväg till polistationen och
hämta tillbaka den 800:- fattigare. Ja ja det ska väll få oss att minnas bättre i fortsättningen.

Jag sitter just och konstaterar att det är över 3 veckor sedan jag fallit med crossen. Det känns skönt och är precis som det brukar, i början första 4-5 passen för säsongen blir det alltid en massa vurpor och sedan ska det gå till den nivån det ligger på nu med en eller två vurpor per månad. Särskilt när man åker på dessa stenhårda jordbanor är det inte kul att falla. Och det brukar räcka med att man vickar i en kurva för att skrapa upp armbågarna.

På söndag var det första deltävlingen i Valenciska mästerskapen uppe i Albaida, Jag trodde innan att jag inte åkt på banan tidigare men det visade sig att jag visst varit där och tränat för 2-3 år sedan tillsammans med Petri Järvelä & Andreas Dygd. I alla fall är det i mitt tycke en nog så smal bana för en mästerskaps tävling. Men dagen till ära hade dom fått den i riktigt bra skick och ravinerna var inte att leka med. I första heatet gjorde jag en bra start men trasslade till det något i första kurvorna och varvade första gången på en 6:e plats. Sedan låg jag och fajtades mellan 5-8 plats hela heatet och slutade 5:a bakom Peter Grönroos. I det andra heatet strulade grinden och föll aldrig så det blev en minst sagt egendomlig Spansk flaggstart. I alla fall höll jag på med brillorna och hade friläget i när starten gick och jag tillsammans med några till stod snyggt och såg på när dom flesta drog iväg. I ren ilska drog jag iväg och våldskörde upp mig till en 17:e plats på första varvet. Sedan gick allting verkligen min väg och jag kunde med tur och mycket vilja åka om en efter en och var uppe på en 4:e plats när 3 varv återstod. Då fick jag betala för hårdkörningen och armarna var helt upp pumpade. Jag tappade till en 5:e plats men var ändå nöjd efter vad som inträffat tidigare under heatet. Det blev en 5:e plats totalt och en del Euros i prispengar vilket alltid behövs.

Under denna tävling var det en spansk DÅRE med, det är i mitt och många andras tycke bland det värsta som har skådats. En äldre gubbe med världens största flin som körde en typ 85ans årsmodell Honda 250cc. När första starten gick så laddade han in i grinden och hoppade över en bakåtfallande grind bara för att 10 meter senare slå runt klockrent baklänges mitt på rakan. Starten gick ändå och jag körde rakt över hans cykel. Två kurvor senare blev heatet avflaggat pga hans "tjuvstart" och alla stannade i en klunga för att vända på banan. Då kommer dåren som fått igång cykeln åkande rakt in i allihopa och krashar grovt. Jag trodde en del killar skulle slå ihjäl honom men han kom till start i omstarten. Kommande heat vågade ingen sig nära och historierna var många bland alla förare som varvat honom. Dom som såg en del av hans krasher är lika förvånade över att han lever som arga att han få åka en tävling i huvudtaget. Och han kallas visst för "Matadoren"

Denna vecka blir det hård träning för nu är allt på topp och det känns bra .....

Stay safe .... / Niklas