Vecka 07
Träningsschema
Måndag
Körning Agost 90 min,
Tisdag
Aerobics 60 min
Onsdag
Körning Alama 90 min
Torsdag
Körning Alicante 90 min
Fredag
Gym 60 min
Lördag
Vilodag
Söndag
Tävling Crevillente 7:a 90 min,
Gång 60 min

 

Rapport


v. 07

Hej ....

Denna vecka har varit väldigt jobbig. När man ser i träningsschemat ovan ser det inte så farligt ut men vi kör mycket tempo i träningarna och kroppen är väldigt sliten redan innan man börjar träningarna. Men det finns inga genvägar i början av säsongen utan det är bara att bita ihop. På några veckor kan man börja se resultatet och då är det kul.

Denna vecka fick jag ett mycket roligt besked av våran förbundskapten Anders Eriksson när han berättade att jag blivit utagen i landslaget och får starta i EM. Det finns en pressreliase under nyheter på första sidan för mer info om detta.

På tisdag hade Anders bokat in jag, Peter Grönroos, Kalle Karlsson och Marcus Norlen på ett personligt aerobic pass med en Spansk instruktör. Jag menar alla vet hur omöjligt kordinationen på aerobic är bara i Sverige. Tänk er då samma sak med en Spansk tjej som man inte förstår ett ord av vad hon säger. Ja ja vi lämnar detaljerna och konstaterar att vi är bättre på att åka motorcykel än att dansa i alla fall.

Tävlingen på söndag i Crevillente gick rätt så bra lite passiv körning bara från min sida särskilt i början av heatena är väl det enda problemet jag ser. På tidskvalet hade jag 5:e bästa tid på 2.05.11 I första heatet startade jag hyffsad men blev fälld i första kurvan på innern så jag var näst sist iväg. Men detta heat blev avflaggat efter 1 varv pga av en stor krash med flera inblandade och det var flera som behövde åka till sjukhuset. Ingen av dessa var som tur var Svenskar. När omstarten gick var jag ut som 12:a och efter att ha varit lite avaktande första varvena så kunde jag sedan börja åka upp mig till en 8:e plats i mål.
I superfinalen där dom 20 bästa från båda klasserna startade låg jag länge på en 6:e plats. Men i mitten och slutet av heatet kom någon snabb 125cc åkare förbi mig men annars höll jag min placering och det blev en 7:e plats bland 250-500cc cyklarna och en 9:e plats totalt. Totalt slutade jag 7:a i 250cc -500cc klassen.

Vi höres nästa vecka igen ....

/ Niklas Granström