Vecka 02
Träningsschema
Måndag
Resdag Stockholm-Kalix
Tisdag
Gym 90 min, Mentalträn 120 min
Onsdag
Gym 90 min, Mentalträn 30 min
Torsdag
Gym 60 min, Spinning 60 min, Mentalträn 120 min
Fredag
Gym 60 min, Mentalträn 60 min
Lördag
Vila
Söndag
Mental träning 30min

 

Rapport


v. 02

Det känns skönt att vara tillbaka i Kalix och i veckan har jag äntligen kunnat börja träna hyffsat ordentligt. Som ni kanske minns hade jag som mål dagen efter jag gjorde illa foten i USA att kunna springa 3 km på foten efter 3 veckor. I torsdags var det den dagen men tyvärr så visade termometern -25 grader. Jag provade jogga en stund inne i en sporthall men kände lite för mycket smärta i fotleden när man svängde på golvet och jag satte mig på spinningcykeln istället och det gick utan problem. Känns skönt att man snart kan skriva fotskadan till historien helt och hållet.

I veckan har jag innlett ett mycket intressant samarbete med Tomas Jansson på "Sans och balans". Tillsammans ska vi försöka vända den dåliga trenden med dom skador som varit under 2002 och även kunna trimma mina tankar till 2003. Helt enkelt en mental träning för idrott på elitnivå. Det är väldigt intressant att se hur det går att lura kroppen och hur mycket ens tankar egentligen avgör vissa saker. Jag kommer med all sanolikhet att återkomma till detta ämne framöver när man kan börja utvärdera vissa saker.

Allt är nu planerat och bestämmt inför kommande Europa resa. Jag lämnar Kalix den 26 Jan och jag och Peter Grönroos lämnar Sverige den 2 Feb. Då kommer vi att direkt åka ner till Alicante Spanien och börja åka cykel där. Som tränare har vi 5 eller är det 6 faldige världsmästaren i Enduro Anders Eriksson från Tibro. Vi är anmälda till tre stycken tävlingar just nu på följande platser. 9 Feb Agost, 16 Feb Crevillente, 23 Feb i Alama. Efter dessa tävlingar kommer vi att stanna kvar ett tag i Spanien och därefter leta upp tävlingar efter väder och vind nere i Europa.

Chad Reed vann supercross premiären i Anaheim förra veckan. Jag kan tänka mig reaktionen bland mina Amerikanska kompisar när en "Auisse" (Australienare) vinner en så stor tävling på deras hemma mark. Jag pratade med Björn Andersson någon dag efter och han tyckte det var väldigt roligt att få åka inför en fullsat arena. Som ni kanske vet gick det ocksä väldigt bra och han fixade natt programet. Dock var ju ordningen åreställd i Amerika när Ezra Lusk vann gårdagens main.

Jag har för en tid sedan skrivit en årskrönika från 2002. Den ligger nu ute på första sidan under rapporter längst ner på sidan. I denna sammanfattning vill jag försöka beskriva hur jag upplevt året som varit och hur mina tankar varit under dom skador som uppståt. Det är en ganska lång text men dom som läst den har tyckt den varit väldigt bra. Så om ni har fem minuter över nu ta en titt på texten.

Med vänliga hälsningar: Niklas Granström