Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- SM deltävling 2-

[Tommelilla 01-04-30]

Hej allesammans sitter nu hemma hos Niklas Månsson i Tommellila och slickar såren efter dagens fighter i SM kvalet. Jag har nog inte ännu riktigt fattat att jag INTE kvalat in. När 8 min återstod av kvalet var allt på det torra och en plats bland dom 30 skulle jag klara. Men så dom sista 5 minuterna började jag rasa ner och plötsligt var jag på en 32a plats 2 tiondels sekunder från att kvala in.
Trots att armarna var ordentligt uppumpade och adrenalinet lagt sej så var det bara att ge sej ut och försöka slå till med ännu bättre tid än vad jag lyckats åstakomma så långt.
Men naturligtvis gick ju inte det på grund av att banan försämrats och att hjärnan blockerar sej totalt i sådana stunder. Det var det jämnaste tidskvalet på länge och hade jag bara varit 4 tiondelar snabbare hade jag varit 27a. Och 1 sekund snabbare så hade jag varit 10 platser bättre. Så nu sitter man här och försöker analysera vad som gick fel och det allra värsta är att jag inte kan komma på vad.

Träningen sista veckan har varit mycket framgångsrik och allt var perfekt förberett. Cykeln gick som en kanon men klockan visade ngt annat. Faktum är att när jag på mitt sjunde varv satte min bästa tid så gjorde jag heller inte direkt några missar utan allt funkade rätt så bra. Så min analys från detta kval måste tyvärr bli att jag helt enkelt inte var nog snabb idag. Så mitt mål att förbättra 23de platsen från förra helgens SM får jag skjuta på i åtminstone 3 veckor till när nästa SM avgörs i Örebro. Även om det känns svårt just nu eftresom självförtroendet fått sej en ordentlig turn. Jag har nu legat ute och åkt cross i lite drygt 4 månader och endast varit hem under några dagar för att vila upp från skadorna så nu har jag bestämt mej för att packa grejorna och återvända ett tag till Norrbotten för att ladda batterierna och förhoppningsvis går det att börja åka cross där snart.
Men på vägen upp blir det att stanna i Umeå och åka 1:a deltävlingen i 2 wheelscupen då ska jag ta ut min revansh från dagens botennapp. Se upp för då kommer det att gå fort. ..../ Niklas Granström