Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport från 1:a SM -

[Kalix 01-04-23]

Så var ÄNTLIGEN den första SM tävlingen körd för min del och jag fick slutligen det kvitto jag så länge strävat för att få. Hur snabb är jag ?? Hur många bättre förare finns det i detta land ??
Svar: 22st. (För tillfället).
23e bäst i Sverige i 250cc klassen i motocross det låter väll ganska bra ??. Faktum är att jag kan inte vara annat än nöjd framför allt med dom minst sagt halvtaskiga förberedelserna.

Jag tränade söndag på banan i Falköping och måndag i Tibro sedan började det göra så ont i Handleden igen att det var omöjligt att åka. Jag fick träffa kiropraktikern Crister Rantala i Falköping på onsdag och han trodde han visste en lösning på problemen. Nämligen ackupunkur med ström så det var bara att testa hans behandling under 3 dagar. En del smärta var inblandad men det var det värt för problemen försvann till 99% och jag kunde äntligen få åka cross igen utan smärta.
Platsen för tävlingen var Backabanan i Skene. Det hade regnat i 3 dygn innan tävlingen så banan var mkt lerig under lördag morgonens träning. Men eftersom vädret blivit perfekt med strålande sol så torkade banan upp mkt fort. Och jag lyckades kvala in på 21a bästa tid under lördagens tidskval. På söndag var det då äntligen dags för finalen inför ca 3500 betalande åskådare i det strålande vädret. Jag fick en bra start men blev tyvärr utträngd i dom 2 första kurvorna och varvade första gången på en 22a plats i det 35 min +2varv långa heatet. Efter 12 min var jag uppe på en 20de plats men pga det rasande tempot så började armarna att krampa ihop ordentligt (Framför allt den arm som varit skadad) Så jag tappade ner till en 27 plats under nästkommande 15 min och det var minst sagt en plåga när man inte kunde hålla i styret på det hårda jord underlaget. Efter ca 30 min så lyckades jag få krampen att släppa och kunde nu jaga på för fullt dom sista 10 min. Jag han köra upp mej till 23a imål. Sedan som avslutning körs en superfinal dit dom 13 första från 125cc, 250cc, 500cc, går och där finns ytterligare 25 nya SM poäng att köra om. Men där fick jag ju tyvärr bara vara publik även om inte det är fyskam det heller. Om ni vill se tävlingarna på TV så håll ögonen öppna för svt sänder samma kväll i sportspegeln och hela tävlingen kan ni se på Viasat Sport oftast redan dagen efter. Klicka här för att se på resultatet.

Nu dagen efter så känns allting bra förutom många ömmande kroppsdelar och jag har inte ändrat min målsättning att ta poäng i SM vilket kräver minst en 15de plats. Nu känns det som om mina skador har läkt och jag kan ÄNTLIGEN börja träna 100% igen. Motorcyckelåkning tisdag & onsdag i Skövde och Tibro. Sedan åker jag ner till Skåne igen för att köra torsdag, fredag, lördag i Skivarp och i Malmö trakten. Vila och ladda på söndag för måndag och tisdag smäller det igen med SM deltävling 2 i Tommelilla. Då ska jag vara i mycket bättre form än vad jag var nu i helgen och kanske kanske kan jag tom fixa poäng redan då. Jag vet vad som krävs och jag ska göra allt som står i min makt för att fixa det. Som sagt bara 22st bättre i Sverige och bara 7 platser från att ta poäng.

Jag vill tacka Tony Riström för att han flög ner och hjälpte mej med det praktiska under SM helgen så som mekning och organistation ...

/Niklas