Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Skaderapport -

[Kalix 01-03-17]

Rapport från kalla Kalix ........
Sitter nu hemma vid datorn igen mot min vilja och filosofierar. Jag skulle egentligen ha spenderat helgen i Barcelona och sett på första VM deltävlingen. Därefter var planerna att träna i Bordeaux området i Frankrike för att sedan ta en liten semester några dagar i Paris innan jag skulle ha påbörjat sandträningen i Belgien.
Men åter igen kan man bara konstatera en utav anledningarna varför motocross är en så förtjusande sport, nämligen den att det svänger snabbt. Skillnaden mellan framgång & nedgång. Lycka och misslyckande är väldigt små.
För mej räckte det att jag gick in i en kurva lite för fort och tappade fästet på framhjulet så var min lycka byt mot en krycka. Jag stöp som en jordplog ner i backen och när jag låg och kanade på backen kom cyckeln voltande och träffade rakt över min fot. Efter en snabb vistelse på sjukhuset i Alicante där jag fick bekräftat att ben var brutna satte jag mej på flyget hem för att bli undersökt av specialister på Sunderbyns sjukhus.
Jag kan nu meddela att 3 ben i foten är brutna ca 1cm bakom där tåna fäster i fotryggen. Gips och reabilitering är beräknad till 6 veckor. Mitt ordspråk brukar vara "Säger doktorn vila 2 veckor kan man träna efter 1 vecka".
Eftersom 6 veckors vila är en ren omöjlighet för mej pga av viktiga tävlingar så arbetade vi fram en plan på hur jag skulle kunna börja åka cross igen redan efter 14 dagar. planerna är att gipset ska av efter 10 dagar sedan ska en kraftig lindning och cross stöveln fungera som ett gips. En liten chansning kanske kan tyckas men att följa den vanliga läkprosessen och komma helt otränad till dom viktiga tävlingarna i skåne nu i april är inte att tänka på.
Jag känner mej betydligt bättre till mods nu än efter den första rapporten jag fick av dom Spanska läkarna som beordrade 6 veckor gips och sedan 4 veckor reabilitering. När jag sa att det var omöjligt så blev dom bara arga och sade här snackar vi frakturer och inte blåmärken. Nog snackat om det tråkiga låt oss ta något positivt istället.

Dom sista 10 dagarna i Spanien hade vi riktigt kul och den hårda träningen var utbytt mot sovmorgon och lite mer lek med en massa supercross träning. Jag lyckades ett träningspass utföra 3st 30 min heat där varvtiderna mellan det sämsta varvet och det bästa varvet diffade mindre än 2 sekunder.
Att kunna åka totalt 90 min och kunna hålla precis samma fart och inte göra ett ända misstag är för mej det bästa beviset att formen är riktigt bra och "confidencen" är perfekt. Jag vill försöka hålla kraven och pressen på mej själv nere Men jag kan inte låta bli att meddela att det verkar riktigt riktigt bra och att jag lyckats ta ett "trappsteg" upp närmare den yppersta toppen inom Svensk elit motocross. Hur pass mycket denna skada kommer att förstöra för mej är svårt att säga ännu men jag hoppas det blir så lite som möjligt. Men bara att jag sitter här istället för att vara i Frankrike och träna nu är redan det ett stort avbräck i min planering inför sommaren. Jag vill passa på att tacka för alla mail jag fått och lovar återkomma när läget har förändrats. ..../ Niklas Granström