Vecka 51
Träningsschema
Måndag
Körn Valleytrack 60min, Gym 60min
Löpning 20min, Squash 20min
Tisdag
Körn Valleytrack 60min,
Supercross 15min
Onsdag
Supercross 20min
Torsdag
Supercross 30min, Skada fotled
Fredag
Skadad fotled
Lördag
Resdag Usa - Swe
Söndag
Resdag Usa - Swe

 

Rapport


v. 50

Hej allihopa ....

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja denna rapport. Men en sak vet jag helt säkert att man vet aldrig var man vaknar upp dagen efter ... Och då menar jag inte dagen efter en fest utan dagen efter ett träningspass i supercross. Riktigt så allvarligt är det ju egentligen inte, men allvarligt nog för att jag faktiskt sitter på ett flyg just nu någonstans ovanför New York på väg till Paris för sedan vidare färd mot Stockholm. Vad är det som hänt då ?? Jo jag landade en halv meter för kort i ett dubbelhopp och fotlederna orkade inte stå emot trycket och en liten fraktur (spricka) uppstod nere just under fotknölen. Är i och för sig inte så allvarligt men tillräckligt för att jag inte ska kunna åka cross på ca 3v vilket gjorde att jag genast avbröt USA vistelsen för hemförd till Sverige och julafton. Och hur gick nu detta till och varför har jag valt att åka hem....

Veckan började bra och på tisdagen så monterade jag på supercross fjädringen för att äntligen få börja träna på dessa banor. Första dagen hann jag träna ca 15min innan jag blev avkastad av cykeln på en woopsraka och att falla bland dessa sylvassa woops gör ont och axeln fick sig en sådan smäll att det vara bara att avbryta för dagen. På onsdag var det nya tag och denna gång gick det ca 20min och många nära döden upplevelser innan jag slutligen överhoppade ett dubbelhopp och handlederna fick ta emot värsta smällen och det var bara att avbryta för dagen.

Sedan på torsdagen hade vi som så ofta fint besök på den supertekniska SX banan bakom huset. Denna dag var det dock extra fint besök i form av ingen mindre än Jeremy McGrath, Josh Coppins, Buddy Antunez. En dag som denna vet man knappt om man ska titta på eller åka själv. Men jag valde givetvis att utnyttja deras närvaro och såg det som ett perfekt tillfälle att hoppa över dom spektakel jag tidigare rullat. Grejen med en supercross bana är att det finns nämligen 2 sätt att åka på. Antingen rullar man eller också hoppar man ... Denna dag tänkte jag som sagt hoppa det jag rullat förut. Och jag hade Jeremy mfl som kunde visa mig exakt hur man ska göra. Det gick till en början bra och jag kom över det mesta ganska bra. Men när jag sedan skulle försöka få ett hyffsat flyt runt hela banan och inte endast en sektion i taget började misstagen komma. En skillnad mellan SX och vanlig cross är att på en vanlig bana kan man bara åka i ett lite lägre tempo om man vill. På en SX bana är det livsfarligt att tappa koncentrationen en sekund. Vad som sedan hände var att jag i i en dubbel, dubbel, dubbel kombination landade kort i första hoppet och fast jag panik varvade i luften så blev nedslaget så hårt att fotlederna fick en sådan smäll att det var bara lägga ifrån sig cykeln få ut is på banan direkt. Särskilt höger fotled kändes mycket konstig, liksom bortdomnad. Nu 36 timmar senare med facit i hand så vet jag att jag har en liten spricka i öger fotled och är allmänt lite komprimerad i kroppen. Ordinerad vila ca 3v och därför har jag valt att åka hem. Ingenting hade gjort mig mer frutrerad än att gå i USA och trampa i 3v och inte kunnat träna.

Allt som hände efter detta gick väldigt fort, flygbiljetter bokades om, cykeln plockades ner, och jag var på flygplatsen bara ett dygn efter krashen. Eller man kan egentligen inte kalla det en krash eftersom jag aldrig föll.

I övrigt finns det i alla fall en del andra roliga saker att berätta:

- Björn A måste vara Swe bästa SX åkare just nu han klarar 10-12 varv på banan utan några major mistakes.

- Jeremy är en syn när han entrade den nybyggda banan, han bytte om, rullade ut och på förtsa! varvet hoppade han hälften av alla hopp. Sedan stannade han på högsta punkten funderade lite mätte med blicken, stretchade och hoppade i stort sett det mesta på redan andra varvet med millimeter precision. Innan dagen var över hoppade han en del sektioner som ingen annan någonsin vågat prova ute på banan.

- Josh Coppins sa: " I'll do what Jeremy does ... but there is no way I do it first" Men faktum är att Jermey verkar alltid hitta lösningar som ingen annan klarar. (Eller iaf väldigt få)

När jag skulle flyga hem hade det blivit en överbokning på mitt flyg och jag skulle först inte få följa med flyget. 10 min senare löste sig allt om jag kunde tänka mig att åka firstclass :-) (Utan att behöva bet extra eftersom dom gjort ett misstag)
Så jag har nyss avnjutit en 5 rätters middag och jag kan knappt vänta till jag skrivit klart denna rapport så jag får kolla in alla finesser som finns till hands.... personalen passar upp hela tiden och damen brevid har bet 20 000:- för sin biljet ... well life isn't always a bitch.

Ni har väl inte glömt att titta på bilderna vi lagt ut på sidan från USA. Isådana fall gå omedelbart tillbaka till första sidan och klicka på "USA bilder" under "Nyheter"

Förresten god jul och gott nytt år på er allihopa.


Med vänlig hälsning: Niklas Granström.