Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport 2 Spanien-

[Spanien 01-02-27]

Hola hace sol y todo esta' bien aqui ......
Oroa er inte jag kommer fortfarande ihåg lite Svenska även om jag nu varit över 5 veckor i Spanien.
Vi är nu som flest Svenskar här (ca 50st) och vi är uppdelade i 2 grupper. En Elit grupp och en grupp där dom som nyss anlänt kör i.
Träningarna och tävlingarna går riktigt riktigt bra och jag känner att jag utvecklats och lyckas höja mej ytterligare några steg.
Jag har åkt 3st stora och 2st småa tävlingar sedan min senaste rapport. Jag har placerat mej 16de,7a,5a,5a,8a i 250-500cc i mycket bra starfält.
Faktum är det att en topp 10 placering här är nästan lika svårt som att vinna en tävling hemma i Norrbotten. Den enda icke topp 10 placeringen (16de platsen) kom i en Supercross tävling i Lorca.
Där jag tyvärr krashade i staren i semifinalen men lyckades köra upp mej till delad !! 3a. (Dom 3 första gick till final) Men eftersom jag gick imål på fel sida av Flaggmannen blev jag dömd 4a. Anledningen var att killen som låg 3a (Fredrik Landegern) tryckte av mej i rampen till målhoppet (en dubbel) när jag försökte passera honom så jag landade på sidan !! av andra hoppet bakom ryggen på flaggmannen. Men jag kan inte vara annat än nöjd ändå för från sista till 4de plats på 8 varv visar att jag givetvis skulle ha åkt i finalen.

Dom andra tävlingarna har gått suveränt bra och utan intermesson. Men min största seger kom ändå torsdagen den 22 februri på den fina jordbanan Los Dolores nere i Crevillente. Eftersom första EMet körs i Spanien nästa helg fanns alla Svenska deltagare på plats. Och vi skulle åka ett tidskval för att träna på det och kolla formen på dom Svenska EM åkarna. Det slutade i allafall med att jag jag satte bästa tiden och van tidskvalet på kannon tiden 1.54,86 före åkare som Jörgen Huvell, Håkan Wik, Daniel Thom, Kalle Karlsson, Tommy Johansson, Andreas Dygd, Johan Andersson, Peter Grönroos, mfl mfl.
Så det vart lite snopet för hela EM teamet plus alla inblandade att "Norrläningen" spöade dom. Men man kan inte dra för stora slutsatser av det. Men för mej var det verkligen en bekräftelse att jag lärt mej åka jordbana riktigt riktigt fort. Även om det givetvis är skillnad att kunna åka fort i 30 min +2varv och att tidskvala.

På fritiden hittar vi på lite allt möjligt från gocart turneringar till Discon. Jag är även obesegrad på tennisbanan som ligger 50 meter från våran bostad. Men annars så vilar man mest när man får tid över och fixar små saker inför näst kommande dag.

Eftersom jag i min tidigare rapport från USA hade gjort en bra/dålig lista om USA har jag valt att göra en från Spanien också.

Vi börjar med dom bra sakerna.

- Vi tränar organiserat i grupp 6 dagar i veckan och jorbannorna håller bra standard. Om man vill utveklas som förare måste detta vara det ultimata stället att träna på.

- Allting är ca 20-60% billigare än i Sverige och 100% billigare än i USA

- Tävla här är riktigt kul för engagemanget bland lokalbefolkningen är enormt. Tävlingarna vi åker här har alltid mellan 3000-7000 i publik och det är rena fest stämmningen ute på tävlingarna med discon, grillparty och öl och sprit servering. Tävlingarna sänds i efterhand på nationell Tv med dubbade intervjuer av dom Svenska förarna. Man ser reklam på tv i radio och på affisher överallt innan tävlingarna.

- Vädret är t.o.m bättre än i Californien här regnar hemskt sällan och är mellan 17-27 grader varje dag.

- Annika bor i Alicante nu under vintern och jag har bara 4 mil när det ges tid att åka och träffa henne. Plus att hon alltid bor nere hos mej på helgerna.

Dom dåliga sidorna är ...

- Eftersom jag inte kan någon Spanska och lokalbefolkningen är usel på Engelska är det svårt att komunicera med befolkningen.

-Hög kriminalitet ... inbrott i bussar och lägenheter är vardagsmat här.

-Trafiken saknar helt regler och Spanjorena visar absolut ingen hänsyn.

 

Framtiden är nu spikad och jag kommer att stanna nere i Torrevija t.o.m 12 mars. Sedan åker vi upp till Madrid 1 vecka och tränar/tävlar. Helgen efter åker vi och tittar på första trippel VMet som går av stapeln i Bellpuige. Sedan ska vi träna och tävla i Frankrike och Belgien fram till Sverige premiären i Krisanstad första helgen i April.

Nya bilder är på framkallning och kommer att finnas på sidan i slutet av veckan. Nu närmast väntar en tennis match mot Tony Riström som flög ner igår. Ha det bäst hemma i Sverige för snart börjar säsongen .../ Niklas

Ps glömde säga att det var Annika som skrev första raden jag kan inte ett ett ord Spanska Ds