Rapport


[E10:an 2002-08-11]


Hej .....
Sitter i baksätet på bussen någonstans mellan Gällivare och Överkalix ... Jag har ont i handleden, ont i benen och ont i axeln och ryggen. Men det spelar ingen som helst roll för jag har vunnit både Kiruna och Gällivares deltävling i Nordcupen och jag är bara så glad att ha lyckats med något som jag inte ens vågat drömma om innan helgen. Jag provade träna lite grand i Kalix på torsdag kväll men det gjorde så ont så jag lastade cykeln ganska snabbt och åkte ut på travbanan och gjorde ett 3km test i ren besvikelse. Vid det läget var jag inte ens säker att jag skulle kunna starta i helgen. Men jag valde att åka upp till Kiruna med tanken "Bättre att åka och prova än att sitta hemma och deppa en helg till"

Väl i Kiruna var det starkaste startfältet i Nordcupen på många många år. Vi var inte mindre än 8st Elit åkare. Det var Jag, Markus Jaakola, Jussi Honka, Janne Jurvelin, Matti Mäti, Daniel Keskitalo, Fredrik Stålnacke, Dan Jonsson. lägg därtill Jocke Holmström och några till snabba seniorer och juniorer. Väl i kvalet så vann jag ganska enkelt före Stålnacke utan att jag behövde ligga på för fullt ... Det var då jag började ana att jag kanske är ganska snabb trots smärtan i framför allt handleden. I första finalen så startade jag som 2:a efter Keskitalo. Men efter ett halvt varv så tog jag över ledningen och vann med ca 20sek. Jag var då helt stum över utvecklingen av heatet jag menar hur kunde jag slå allihopa efter dessa skador jag haft. I det andra final heatet var jag ut som 2:a igen efter Keskitalo och efter 2 varv när jag skulle passera honom på en innern men gled jag snabbt omkull och tappade ner till en 5:e plats. Då kom det riktiga provet när jag lyckades köra upp mej till 2:a igen efter Keski. men vid det laget hade han fått en sådan lucka att det var omöjligt att hinna ikapp. Men det spelade ingen roll eftersom det räckte till en total seger när Keski inte kommit bättre än 5:a i det första heatet.

Den andra tävlingen Gällivare finns inte så mycket att orda om det var bara en seger triumf från början till slut efter att ha startat hyffsat i båda finalerna kring en 5:e plats så har det aldrig dröjt mer än 5-6 varv innan jag varit i ledningen och kunnat vinna heaten med 15 respektive 30 sekunders marginal. nu efteråt känns det nästan overkligt. Jag menar hur många gånger under min skade period tror ni inte jag frågat mej hur mycket jag tappat ?? Hur snabbt jag egentligen kör ?? Nu vet jag att jag är snabb fortfarande och det som känns ännu bättre är att jag vet att jag kan mycket bättre än vad jag visat i helgen bara kroppen får läka ordentligt. Plötsligt känns allt så bra bara och det kanske kan bli en bra avslutning på detta år som började så bra men blev förstört av dessa skador jag skrivit om tidigare men helst vill glömma nu.

Nu närmast väntar någon dags vila innan den stora och viktiga 4:e deltävlingen i SM serien går av stapeln på "hemmaplan" i Skellefteå den 24-25;e aug. Då måste ni norrlänningar komma och titta på motocross på hög nivå.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som hjälpt mej att få skadorna att läka snabbare, Alla andra som hjälpt mej och stöttat mej, alla konkurenter som hälsat mej välkommen tillbaka, All media som hjälper mej att synas, Och inte minst alla sponsorer som gör det möjligt för mej att åka motocross på heltid ... Jag säger bara jag är tillbaka i toppen för att stanna där.

 

Mvh:
Niklas Granström