Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport -[Spanien 2002-02-24]

Hola !

Det blev en riktig fullträff i söndagens tävling i Alama. Jag fick för första gången i Spanien gå upp på prispallen i och med en 3:e plats i 250-500cc klassen. Vilket kändes extra roligt med tanke på att det var en stor internationell tävling med minst lika bra startfält som vad det varit i dom tidigare tävlingarna jag åkt här nere.

Tävlings platsen var som sagt den erkänt fina jordbanan i Alama som ligger 3 mil utanför staden Murcia på öst kusten i Spanien. Efter att det varit lite kallare väder i en vecka så kom värmen tillbaka precis lagomt till söndagen och termometern visade +24 i skuggan.

Det hade faktiskt känts lite motigt på träningarna i veckan och jag har inte riktigt fått det flyt som krävs på dessa jordbanor. Så jag och Peter Grönroos valde att åka ut och träna lite ensamna på lördagen innan söndagens tävling för att försöka hitta rytmen. Jag tror det var här som 3:e platsen fixades och det kändes bra att få träna utan att man har en massa klockor och tränare som rättar en hela tiden.
Jag kände att jag hittade känslan och självförtroende kom tillbaka.

Väl på tävlingen gjorde jag en klockren start i första heatet men blev påkörd och utträngd i första kurvan och jag varvade nere på en 8:e plats första varvet. Men sedan började jag klättra och när 2 varv återstod var jag på 3:e plats. Efter just Peter Grönroos och den slutliga vinnaren Manuel Rivas som för dagen var helt outstanding. Heat 2 var en superfinal med 40st startande. Där var jag tyvärr inblandad i ett kaos i starten och varvade nere på en 16 plats. Men kunde sakta avancera upp till en 7 plats i mål bakom Stefan Petersson och Ola Eifrem. Körningen i detta heat gick mkt bra och om det inte varit för starten så hade jag fixat en topp 5 placering. Men jag var 4:a i 250cc klassen och det räckte till en 3:e plats totalt.

Ca 2500 personer såg denna tävling live och den sänds i efterhand på rikstäckande kanal 2 i Spanien.

Nästa tävling är en supercross tävling mitt inne i staden Lorca vilket blir en riktig höjdare. Där har jag stora ambitioner att lyckas eftersom jag tränat mycket supercross under mina vintrar i USA.
Kanske rent av en till pallplacering. ??

Ha det bra ..... MVH: Niklas Granström

Prisutdelning Alama

 

1:a Manuel Rivas
2:a Peter Grönroos
3:a Niklas Granström

 

 

ps. Bild kommer inom kort.