Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport -

[Spanien 2002-02-03]

Hola ...

Äntligen nere i Spanien 420 mil enkel väg !!!
Men faktum är att vi hade faktiskt ganska kul på vägen ner pga att jag delade upp den i etapper med en stunds vila på varje ställe.
Första stoppet blev 2 dagar i Stocholm där jag var inbjuden att gå på NRJ Radio Awards tillsammans med Johan & Linda From från Stora bar & Nattclubb i kalix. Efter det fick vi gå på kändis fest med alla artister och inblandade i evenemanget vilket blev ett roligt minne.
Tyvärr får jag inte publicera några bilder därifrån men det var enormt kul och jag vill passa på att tacka Johan & Linda för att jag fick följa med på detta.

Efter det så åkte jag ner till Tobias Olsson och Niklas Månsson i Skåne för att spendera 2 dagar med dessa herrar. Och föresten så är Månsson på väg att starta upp en filial för Enzo Racing Suspension här i Sverige så nu kommer det att finnas möljighet att få Enzo ombygd fjädringen här i Sverige. Hans samarbete med Enzo i USA kommer att innebära att ni kommer att få möjlighet att få en av världens bästa fjädringar på ett bra och enkelt sätt här hemma i Sverige. Har ni frågor ring honom jätte gärna på
Tel: 070-9466053 eller maila på: niklas@mansson.net
Därefter mötte jag upp Peter Grönroos och vi begav oss ner genom Europa med destination Torrevija/Alicante Spanien.

Och nu den senaste veckan har äntligen motocross säsongen dragit igång på allvar för mig. Vi har tränat 5 dagar i rad och i helgen åkte jag årets första tävling i Agost i södra Spanien.
Det var en stor internationell tävling med ett bra startfällt och ca 5000 personer i publik.
Det var 25 grader varmt i skuggan och strålande sol och helt vindstilla. Banan var mycket bra med stora branta backar och perfekt grepp i jorden. Resultatet blev faktiskt över förväntan och jag är nöjd.
På tidskvalet satte jag 7:e bästa tid med ett varv på 1.50.48 min. Sedan i första heatet så kom jag 7:a efter att ha varit omkull på 3e varvet och faktiskt så slog jag även i foten ganska hårt i fallet men det var bara att bita ihop.
Sedan var det dags för Superfinalen dit dom 15 bästa från 125cc och 15 bästa från 250cc skulle få köra.
Jag gjorde en ganska dålig start och fick kämpa upp genom fältet för att slutligen gå i mål som 8:a totalt och en 6:e plats i 250cc klassen. Dom sista varvena var mycket tunga allt eftersom banan blev allt gropigare och värmen började göra sitt. Så mitt totala resultat är 7-6 = Tot: 6:a i 250cc klassen.
8:e platsen i superfinalen gav även 2 000:- i prispengar och det lever man gott på 1 vecka i Spanien.
Det blev Spanskt i topp båda heatena när Alvarez vann det första heatet och Manuell Rivas det andra.
Men totalt vanns tävlingen av en annan Spanjor nämligen George Bravo på en Yamaha 250cc efer resultatet 2-2.

Nu närmast väntar 1 dags vila efter vurpan när jag slog i foten och sedan fortsätter vi träna i Alicante området fram till nästa stora internationella tävling som blir den 17 Feb i Crevillente Spanien. Dessförinnan nu på lördag ska vi även åka en mindre tävling mot ett gäng Engelska förare som också är bosatt i området runt Alicante.

Såg att jag nämndes som kandidat på pallplacering i SM 250cc på nya svenska motocross forumet. Kanske lite väl höga tankar men det är kul att vara omnämnd i alla fall :-)

Ni får jätte gärna maila mej men gör det isåfall på niklas_usa@hotmail.com för jag har lite problem att få använda min bärbara dator på internet cafe'n. Det går även bra att ringa mig på 0034-646-385-117 (kostnad ca 1.90 sek/min)

Tack alla ni som köpt min ascoola t-shirt än finns det många kvar och det går bra att beställa via mail eller best formuläret på sidan. Nu under min Spanien vistelse så kan leverans tiden dock bli lite längre men inom 2 veckor ska den garanterat ha anlänt i brevlådan.

Kör hårt .. / Niklas Granström