Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport -

[Kalix 01-07-18]

Om "OM" inte funnits ..............

Myggjakten är nu över för detta år och jag är för tillfället i bättre form och kör snabbare än vad jag någonsin gjort tidigare i mitt liv, så långt är allt väl. Men det finns ett ord som jag inte brukar gilla att höra inom motorsport och det är OM. Därför att dom flesta OM går att undvika genom att vara bra förberedd. Men faktum är att OM jag inte hade fått punka i den 4:de deltävlingen nere i Krokom så hade jag vunnit hela myggjakten. Den tidiga punkteringen gjorde att jag var tvungen att gå in i depån och byta bakhjul vilket gjorde att jag tappade 22 placeringar till en 27:e plats imål. OM jag hade haft 22 poäng mer i totalen hade jag vunnit med 5 poängs marginal i en av Sveriges största cross serier.

Men sanningen är den att många toppförare råkade ut för div olika småstrul och fick därmed se sina seger chanser gå i rök !! Och tyvärr blev jag en av dessa pga en ynka punktering. Men det positiva är ju ända att jag är skadefri och i kannon form. I samtliga finaler så startade jag mycket dåligt för att inte säga helt kass. Men lyckades sedan köra upp mej till en topp 6 placering i alla finaler utom den jag fick punkan. Och den i Sveg när luftfiltret slog igen så mycket på sista varvet så jag fick springa med cyckeln imål på en 8 plats. Då han jag bli omåkt av ett par stycken i dom sista 3 kurvorna vilket inte var så kul. Men det blev iaf en 6 plats i Totalen och det är ju inte direkt dåligt i det startfält som fanns iår. Man kan kort säga att jag är jätte nöjd med körningen men inte med resultatet. För mer noggrana resultat titta in på www.myggjakten.nu

Som uppladdning till Myggjakten åkte jag 2 deltävlingar Nordenrundan vilket är Finlands motsvarighet till Myggjakten där slutade jag 5:a och 3:a.

Klockan 08.46 på Mån morgon nåddes en milstolpe på www.granstrom.nu genom den 10.000 de besökare som blev Perra Nybeg från Boden. Grattis Perra en ascoool granstrom.nu t-shirt kommer på posten.

Ett av alla dom 1000 ryktena som florerar på kloter planket måste jag tyvärr dementera. Jag kommer att åka cross även nästa år och inte STCC som många tycks tro :-)

Ett jätte tack till Tommy Olsson på "Olssons MotoShots" för dom nya coola bilderna han lyckades fånga på mej under ett träningspass innan Myggjakten. Kolla in bilderna här. Är ni också intresserade av 1:a klassiga bilder kontakta Tommy på: TIOlssson@hotmail.com

På vägen hem från Myggjakten tränade jag på banan i Skellefteå. Det måste vara Sveriges bästa jordbanan ?? Kanske rentav Sveriges bästa bana alla kategorier. Någon som har invändningar ??

SLUTSATS: OM jag bara satt på ett nytt däck istället för att köra en 3dje final på samma däck så hade kanske punkan kunnat undvikas. Eller OM jag undvikit en av alla dom där sylvassa kanterna som blir i Krokom så hade detta kunnat vara en av dom lyckligaste rapportena i mitt liv. Men nu finns ordet OM och tur är väl kanske det annars skulle man ju aldrig ha ngt att skylla på även om många gör det alldeles för ofta. MVH: ...../ Niklas