Rapporter från vida världen...
 
 

 

 

- Rapport -

[Kalix 01-05-29]

Hej ... 300 mil med bussen, 6 träningar, 4 kval, 14 heat, 1 ramalgerbyte, 16 filterbyten, 50 omkörningar, 150 varvningar, 1 punktering, 3 Krasher, 2 heat vinster, 4 andraplatser och en massa erfarenheter rikare är jag nu äntligen tillbaka hemma efter en 11 dagars utflykt till "södern". Där givetvis 18 platsen på SMet i Örebro var höjdpunkten. Till min glädje har jag nu tagit hem allt som jag haft utspritt runt om i Sverige och för första gången på 5 månader kan jag inventera och se vad jag egentligen äger och har kvar ifråga om kläder, resvdelar och dylikt. Allt ser ut at finnas kvar och budgeten håller så pass bra att jag nu funderar på att ta ut en tredje ny Suzuki 250-01. Nog för att båda mina cyklar är i bra skick men det ser ut att bli massor med timmar på dom och för att jag ska kunna garantera att jag ska klara mej till hösten ser det ut som att en till cykel blir ett måste.

Efter SMet i Örebro tog jag en dags vila hos en kompis i Stockholm. Sedan på tisdag kväll tävlade jag i Enköping i andra deltävlingen i Tisdagscrossen. För er som inte åkt där kan jag bara meddela att det är i mitt tycke en av Sveriges knepigaste banor där det är mkt svårt att hitta ngt som helst flyt.
Men en 8 plats lyckades jag ändå åstadkomma i det högklassiga startfältet. Torsdag var det dags för andra deltävlingen i Nedre Norra Open där lyckades jag med en totalt 6 plats efter att i första heatet fått problem med cyckeln och fick starta en uppkörning från 25 plats vilket förstörde mina chanser på en pallplacering. Nu på lördag och söndag var det dags för premiär på hemmaplan i och med Nordkallotkampen i Boden. Där blev det ju som ni kunde vittna en oerhörd kamp mellan mej och Markus Jaakola från Finland och att han gick segrare ur samtliga 4a heat känns givetvis tungt eftersom jag aldrig var mer än 1 sek efter imål. Han vann alla starter, Jag lyckades köra ikapp honom i alla 4 heat, Jag lyckades köra om honom i 2 st heat, Jag var upp jämsides minst 4ggr i varje heat men han hade fördel av innerspår. Jag hade närkontakt minst 2ggr per heat med honom utan att han krashade. Ändå var jag aldrig den som var 1:a över målinjen och i denna sport är det tyvärr det ända som räknas. Men jag tycker ändå att det finns många positiva saker att ta med från helgen.
1: Hörde efteråt att alla tiders banrekord blev slaget med god marginal.
2: Avståndet till övriga har ökat. Jag och Jaakola varvade alla upp t.o.m 4 plats i flera heat, Det kändes nästan lite genant
(Skall dock tilläggas att Dan J var skadad och en del valde att åka en tävling i Bollnäs),
3: Hade samma varvtider +/- 2 sek under hela heatet.
4: Publiken gick hem helnöjd och många kom förbi och sade att det var de bästa fajter dom sätt i Boden på länge.

Idag ringde Svensson från myggjakts maffian och gjorde en telefonintervju med mej inför sommarens myggjaktstävlingar. Så nu har ni ytterligare en anledning att gå in på www.myggjakten.nu och hjälpa till att höja våran prispott som vi ska tävla om.
Klicka uppe till höger på "Intervju med Niklas Granström" för att läsa den.

Jag vill passa på att hälsa 3 nya sponsorer välkomna till teamet. Modulsystem i Karlsborg och LBC/NTG i Kalix som köpt 2 av mina 3 kvarvarande platser på bussen. Och sist men inte minst
Fairing sport nutrition som sedan länge är känt för deras unika produkter till motocrossförare. Om ni inte tittat in på deras produkter och råd till crossåkare på www.fairing.se så gör det nu. Har ni frågor eller funderingar runt kostillskott så är ni välkommna till mej under tävlingar och då har ni även chans att provasmaka/beställa genom mej. Klockan börjar bli mkt och jag har fotografering för NSD's arkiv kl 9 imorgonbitti ute i en grusgrop i kalix.

Jag ska åka dit nu och skotta till några gamla 30 meters hopp som fanns där förra hösten. .......... /MVH: Niklas Granström