Pressrealise
 

 

Niklas Granström åker VM i motocross 2005

 

Pressrealise: 2005-01-25

Niklas Granström åker VM i motocross 2005 !!

Jag satt i bilen på väg upp till Arlanda i Sthlm, Jag var på väg hem till Kalix för att hämta upp mina motorcyklar för vidare färd ner till Barcelona. Nu skulle säsongen dra igång på allvar med behövlig motorcykel åkning efter 3 månaders vila där endast kondition och styrke träning ägt rum. Vad kunde då komma bättre än det besked jag verkligen hoppats på men knappt vågat tro ?? "NIKLAS GRANSTRÖM HAR EN PLATS I MX3 VM I MOTOCROSS SÄSONGEN 2005"

Ja vet att jag kommer klara detta för jag är omgiven av mycket bra folk och åker på ett redan nu jättebra material. Men i detta sammanhang räcker det inte med att ha jättebra material utan nu krävs det bästa och jobbet att förbättra det som redan är bra har redan startat. Denna chans är givetvis förenad med en ny större budget och trots att jag har Sveriges bästa samarbetspartners välkomnar jag nya finansiärer till min redan trogna och ovärdeliga kår av sponsorer. Min målsättning med denna styrning är att jag ska visa att jag gjort mig välförtjänt en plats i VM och kommer vägra att agera hackkyckling där. Men jag är samtidigt medveten om att det gäller att ha tålamod och kommer inte att ge upp även om jag inte kommer lyckas direkt i den stenhårda konkurrensen som jag kommer att befinna mig i.

Nu närmaste dagarna väntar läkarundersökningar och lite formella pappers arbeten för att få den så eftertraktade FIM Licensen som ger mig starttilstånd i VM och direkt dessa saker är avklarade går jag in i planerat schema. Detta kommer inte innebära några stora förändringar i mitt upplägg inför säsongen utan jag åker som planerat ner till Barcelona i början av Februari för att starta igång säsongen under översyn av mycket duktiga tränare. I mitten och slutet av Februari åker jag 2-3 internationella tävlingar runt Alicante området för att sedan avsluta min Spanien Vistelse med två mästerskapstävlingar i form av Valenciska och Spanska mästerskapen.

VM cirkusen 2005 drar igång nere på Castelnau de Levis banan i Frankrike, därefter går det vidare 23-24 April på den anrika Asti banan i norra Italien. Dessa två tävlingar ska bli min inkörningsport och efter dessa kommer jag att utvärdera hur pass jag kommer följa hela serien eller plocka ur dom "bästa" tävlingarna under resten av säsongen.

I vilket fall som helst kommer jag som regerande Mästare i Nordcupen sannolikt att bli tvungen att avstå någon eller några deltävlingar i årets serie. Men jag lovar att tävla så mycket jag hinner uppe i Norrbotten. På frågan om jag fortfarande är Norrbottning så är svaret ett givet JA !! "Hemma är alltid hemma" och jag kommer tävla här så mycket jag hinner.

2005 Schemat MX3:

Datum / Land / Bana

Apr 02-03 Frankrike, Castelnau de Levis

Apr 23-24 Italien, Asti

Maj 04-05 Holland, Rhenen

Maj 21-22 Litauen, Kegums

Jun 11-12 Kroatien, Mladina

Jun 18-19 Slovenien, Orehova Vas

Jul 02-03 Holland, Markelo

Jul 09-10 Belgien, Lommel

Aug 20-21 Tyskland, Gaildorf

Sep 03-04 Vakant, Vakant

Sep 10-11 Italien, Castiglione del Lago

Okt 17-18 Bulgarien, Sevlievo

För ytterligare fakta information och/eller kompleterande bildmaterial vänligen kontakta Niklas.