Pressmeddelande
 

 

Karriären över

Pressmeddelande: 2006-09-20

Motocrossföraren Niklas Granström lägger handskarna på hyllan.

Ärade crossvänner, media, och sponsorer. Det är med fast beslutsamhet men med blandade känslor jag meddelar er alla att jag efter avslutad säsong lägger ner min satsning inom motocrossen. Denna sport som har varit mitt liv under sexton fantastiska år och tillika mitt yrke de sex senaste. Under dessa år har lärt mig väldigt mycket och det har gett mig många minnen och erfarenheter för framtiden. Allt det goda måste ha sitt slut och jag har under hela min karriär lovat mig själv att jag ska sluta innan kroppen säger nej eller innan någon allvarligare skada sätter stopp för fortsatt tävlande och ett normalt liv.

Motocross kräver en järnvilja och ett extremt engagemang. En heltid satsning utan störningsmoment och en total fokusering krävs för att nå och stanna kvar i den Svenska toppen. De senaste tolv månaderna har jag pararellt startat och drivit mitt företag Northpower som i dagsläget har tio anställda. Företag har tagit mycket av min tid och därför påverkat min satsning på motocrossen. Mitt företag är dock planerat och medvetet uppstartat i precis rätt tid för att ta över mitt engagemang nu när detta kommer att bli min nya ”sport”. En härlig utmaning som jag ser fram emot med förhoppning.

Ovan nämnda motiv tillsammans med en vacklande motivation det sista halvåret har gjort att jag för en tid sedan tagit det beslut ni tar del av idag. Jag kommer att göra mitt sista framträdande i Nordcupen, där allt en gång började för länge sedan i och med Luleås Nordcups deltävlingar 23-24 September.


Mina närmaste är redan informerade om detta och bransch sponsorerna är informerade sedan en tid tillbaka.

Jag vill passa på att tacka alla medhjälpare, sponsorer, publik och konkurrenter för alla dom fantastiska åren och jag hoppas vi ses i Luleå 23-24 Sep.

För vidare information titta på www.granstrom.nu el vänligen kontakta mig på email: niklas@granstrom.nu eller mob: 070-6009597

Med vänliga hälsningar: Niklas Granström Racing