Säsongsammanfattning

 

Säsongsammanfattning -03Jag vill börja med att tacka alla sponsorer som stöttat mig under säsongen –03. Utan er hade det varit helt omöjligt att göra denna satsning och varje krona eller tjänst ni ställt upp med är ovärderlig för mig.

När jag dagen innan julafton landade på Arlanda flygplats i Stockholm gående på krykor efter att ha ådragit mig en fraktur på höger fotled var jag väl medvetan om att den onda cirkel full av många svåra skador jag ådragit mig under säsongen -02 måste brytas omedelbart för att inte äventyra min fortsatta satsning inom motocrossen. Jag lade om träningen helt och hållet och tränades mentalt av Thomas Jansson för att komma ut ur cirkeln.

I slutet av januari var min skada läkt och jag åkte ner till Spanien för att börja åka motorcykel igen. Jag var bra förbered både fysiskt och framförallt psykiskt när jag passerade gränsen till Spanien för 3 månaders intensiv träning och tävling. Det dröjde några veckor innan rädslan över att göra sig illa hade släppt helt men när så äntligen var fallet kom farten tillbaka fort. Efter några lyckade tävlingar blev jag också utagen att få representera Sverige vid årets första EM deltävling i Merida utanför Spaniens huvudstad. Efter att ha kvalat in på 22:a plats gjorde jag ett bra final heat och rullade imål på 28:e plats. Jag han även med att bli 11:a i Spanska mästerskapen och 4:a i Valenciska mästerskapen innan jag gav mig av hemåt.

Hemma i Sverige var tävlingschemat fullt med tävlingar nästan varje helg. I SM åkte jag i 250cc klassen. Jag har på 6 deltävlingar inte varit ut bland dom tjugo första ur startkurvan och varit involverad i startkrasher 4 av 6 deltävlingar. Men sedan har körningen funkat mycket bra och jag har i samtliga deltävlingar kunnat åka upp mig till poängplatser mellan 12:e och 19:e plats. En jämn serie utan toppar och dalgångar resulterade i en total 17:e plats i årets SM serie. Jag hade 2 utländska åkare före mig i totalen och hade det bara inte varit för dessa start krasher tycker jag inte att mitt mål med en placering i topp 10 hade varit orealistiskt att klara av. SM blev den enda serien jag åkte i 250cc klassen när jag valt att åka Yamahas nya fyrtaktare i övriga tävlingar. Start tekniken jag lärde mig på fyrtaktaren tror jag blev mitt fall i 250cc SM. För farten fanns men inte känslan över att starta bra med en tvåtaktare.

Hemma i norrland åkte jag Nordcupen med vinst i 11 av 22 finalheat. Tyvärr bröt jag två heat med maskinfel vilket kostade mig totalsegern med minsta möjliga marginal, trots att jag avslutade serien med 6 raka heatvinster. Vinsten gick till Finlands Matti Määtä.

I mellan Sverige åkte jag Myggjakten och var där inblandad i toppstriden fram till Krokoms deltävling där jag fick ett nytt maskinfel som kostade mig pallplaceringen i serien. Inget ont om Yamahas nya fyrtaktare. För mig innebar det ett nytt märke och ny modell. Det tar ett år att lära sig allt och jag kan garantera att samma sak kommer inte att hända två gånger.

I övrigt hann jag även med att åka ett flertal inbjudningstävlingar också som resulterade i en hel del segrar, exempelvis inbjudan Tommelilla, AC Race Skellefteå och 3 timmars i Luleå. Värt att nämna är även en 9:e plats i Nordiska mästerskapen som kördes utanför Oslo.

Jag tycker detta har varit ett väldigt lyckat år för mig. Jag har definitivt etablerat mig som poängplockare i SM serien, fått debutera i landslaget och framför allt kommit ut ur den onda cirkeln med skador som jag skrev om längre upp. För när jag idag sitter och skriver detta är säsongen över och det utan en skada. Jag har även under året hunnit köra över 7000 mil med bussen, fått ett flertal utmärkelser för min hemsida, genomfört två stycken träningsläger för ungdomar och omsatt nästan en halv miljon i mitt företag som motocross åkare.

Ett JÄTTE tack till alla ni som hjälpt mig ekonimiskt ni vet att utan er vore det helt omöjligt att genomföra detta och jag är tacksam att ni ger mig den möjligheten att åka motocross på heltid. Och ett lika stort tack till alla ni andra som hjälp mig under året. Inger Granström för all markservice och organistör i mitt tävlande. Bosse Jonsson, Tomas Larsson, Johhny Larsson och Peter Johansson för allt meckande. Peter Bergdahl för alla hjälp med hemsidan. Thomas Jansson för den mentala träningen. Micke Sandberg och Jenny Kerthu för all massage och behandling. Tommy Olsson för alla fotografier. alla journalister som jobbat tillsammans med mig, alla ni besökare på granstrom.nu och sist men inte minst Maria Lindvall som funnits vid min sida under sommaren.

SÄSONGEN -03 I SIFFROR.

7 nya Yamaha motorcyklar förbrukade

66 st träningar med motorcykel

52 st tävlingar

146 träning/tävlings timmar motorcykel

118 heat inkl kval

22 heat vinster

4 brutna heat

273 träningar utan motorcykel

245 träningstimmar utan motorcykel

0 skador

21200 besökare på granstrom.nu

289 besökare bästa dagen på granstrom.nu

1059 email motagna från granstrom.nu

209 tidnings urklipp

7200 mil med bussen

266 dygn på resande fot

89 förbrukade Pirelli däck

279 timmar på uppringda/mottagna timmar i mobiltelefonen